Ιωάννινα: Έτσι εντοπίστηκε το εκπαιδευτικό αεροσκάφος – Νέες έρευνες για τον αγνοούμενο πιλότο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ιωάννινα: Έτσι εντοπίστηκε το εκπαιδευτικό αεροσκάφος – Νέες έρευνες για τον αγνοούμενο πιλότο



Τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους εντοπίστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης ενώ αγνοείται ακόμα ο Ιρακινός πιλότος.
Λιγότερο από δεκαπέντε λεπτά χρειάστηκε το στρατιωτικό ελικόπτερο που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων να προσεγγίσει το σημείο που είχε υποδείξει το πλήρωμα του Καναντέρ και να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος που είχε χαθεί από τα ραντάρ το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μέρος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους είναι καλυμμένο με χιόνι. Το ίδιο ήταν εφοδιασμένο με συσκευή που εξέπεμπε σήμα κινδύνου και το σήμα αυτό «έπιασε» πρώτα το Καναντέρ που πετούσε ακριβώς από πάνω.



Το αεροσκάφος βρίσκεται στην πίσω πλευρά του Μιτσικελίου, στην ευρύτερη περιοχή της Κρυόβρυσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το αεροσκάφος προσέκρουσε στο βουνό πιθανότατα λόγω της ομίχλης.



Το Super Puma κατέβασε διασώστες οι οποίοι εντόπισαν τα συντρίμμια χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να προσεγγίσουν λόγω της γεωμορφολογίας.

Το σημείο που εντοπίστηκε το αεροσκάφος βρίσκεται σε απόσταση πέντε ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά των Ιωαννίνων, όπως ακριβώς είχε δοθεί το στίγμα του από την πρώτη, από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην σημερινή επιχείρηση για τον εντοπισμό του πιλότου θα επιχειρήσουν 32 Πυροσβέστες και 10 οχήματα.

Συγκεκριμένα:

  • 14 Πυροσβέστες με πέντε (5) οχήματα από την ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ιωαννίνων,
  • 16 Πυροσβέστες με τέσσερα (4) οχήματα των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης, 5ης και 8ης Ε.Μ.Α.Κ. καθώς και
  • δύο (2) Πυροσβέστες με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα για έρευνα στα χιονοσκεπή σημεία της περιοχής.

NewsBomb