Οι Θεσσαλονικείς θέλουν σπίτι στο Κέντρο και στη Τούμπα- Τί έδειξε έρευνα για την αναζήτηση αγοράς/ενοικίασης ακινήτων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οι Θεσσαλονικείς θέλουν σπίτι στο Κέντρο και στη Τούμπα- Τί έδειξε έρευνα για την αναζήτηση αγοράς/ενοικίασης ακινήτωνΣτη Θεσσαλονίκη, οι πιο δημοφιλείς περιοχές τόσο για ενοικίαση όσο και για αγορά κατοικίας για το 2020 είναι οι ίδιες, με το Κέντρο και την Τούμπα να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων. Ακολουθούν Ανάληψη-Μπότσαρη- Νέα Παραλία , έπονται Βούλγαρη- Ντεπώ- Μαρτίου και τέλος, η Χαριλάου.

Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποίησε η ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων Spitogatoς, για τις πιο δημοφιλείς περιοχές για αναζήτηση κατοικίας προς ενοικίαση και πώληση σε Αττική και Θεσσαλονίκη.
Στη Θεσσαλονίκη, σε ελάχιστες περιοχές αυξήθηκε το ενδιαφέρον για ενοικίαση κατοικίας, με πιο αξιοσημείωτες περιπτώσεις την Πυλαία (+7%) και την Καλαμαριά (+7%), ενώ η ζήτηση έμεινε σταθερή στην Τούμπα.

Σε ό,τι αφορούσε την αγορά κατοικίας, η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στη ζήτηση σημειώθηκε σε περιφερειακούς δήμους όπως το Πανόραμα (+26%), η Θέρμη (+25%), το Ωραιόκαστρο (+24%), η Μίκρα (+23%) και τα Πεύκα (+22%).

Ο CEO του Spitogatos,Δημήτρης Μελαχροινός, σημειώνει: «Βάσει των στοιχείων που έχουμε συλλέξει μέσω της ιστοσελίδας του Spitogatosγια το 2020, η πανδημία όχι μόνο δεν μείωσε το ενδιαφέρον των Ελλήνων ως προς την αναζήτηση ακινήτου, αντιθέτως προκάλεσε έντονη συσσωρευμένη ζήτηση, με το ενδιαφέρον σε κάποιες απομακρυσμένες από το κέντρο περιοχές και προάστια να εκτινάσσεται σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. 

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε τη νέα ισορροπία που θα προκύψει το 2021μεταξύ προσφοράς και ζήτησης και αφετέρου το κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει τις τιμές των ακινήτων, ειδικά σε αυτές τις περιοχές.»


Δεν υπάρχουν σχόλια