Τηλεδιάσκεψη του Συντονιστικού Δικτύου Κοινοτήτων Ελλάδος με συμμετοχή της Κοινότητας Βασιλικών - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τηλεδιάσκεψη του Συντονιστικού Δικτύου Κοινοτήτων Ελλάδος με συμμετοχή της Κοινότητας ΒασιλικώνΤηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες μεταξύ Προέδρων και Συμβουλίων Κοινοτήτων στην οποία συμμετείχε και η Κοινότητα Βασιλικών. 
Συζητήθηκαν οι αλλαγές σε νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί και επικεντρώθηκαν σε τρόπους που μπορούν να αναστρέψουν το "συγκεντρωτικό σύστημα διοίκησης των Δήμων" όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου που παραθέτουμε:Δελτίο Τύπου "Των Ελλήνων οι Κοινότητες"

Μια ιστορική τηλεδιάσκεψη για τα χρονικά των Κοινοτήτων πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Δικτύου Κοινοτήτων Ελλάδος.

Στην διαρκείας 2 ωρών τηλεδιάσκεψη έδωσαν το παρόν Πρόεδροι και Σύμβουλοι Κοινοτήτων από κάθε γωνιά της Ελληνικής επικράτειας συζητώντας τις αλλαγές στο νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί.

Στην συζήτηση υπήρχε πλήρης ταύτιση των απόψεων ότι το νομοσχέδιο που σχεδιάζεται κινείται προς την λάθος κατεύθυνση σχετικά με το θέμα των Κοινοτήτων.

Τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα που ταλανίζουν τόσο τις ορεινές και νησιωτικές Κοινότητες όσο και τις μητροπολιτικές.
Συζητήθηκαν οι αλλαγές και οι βελτιώσεις που θα μπορούσαν να καλυτερεύσουν το συγκεντρωτικό σύστημα διοίκησης των Δήμων, να φέρουν την ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ κέντρου και περιφέρειας και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων με μια αποκεντρωτική πολιτική.

Την συζήτηση παρακολούθησαν και τοποθετήθηκαν μεταξύ των άλλων Κοινοτήτων εκπρόσωποι από το:
• Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου (73 Κοινότητες)
• Ένωση Προέδρων Μεσσηνίας (275 Κοινότητες)
• Ομάδα Πρωτοβουλίας για Ένωση Κοινοτήτων Λάρισας (υπό σύσταση)
• Δίκτυο Κοινοτήτων Δήμου Εορδαίας (25 Κοινότητες
• Δίκτυο Κοινοτήτων Δήμου Αμυνταίου (24 Κοινότητες)
• Δίκτυο Κοινοτήτων Χίου (28 Κοινότητες, υπό σύσταση)

Το Συντονιστικό έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλία για συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και την Κ.Ε.Δ.Ε. (έχουν ήδη σταλεί επιστολές) ενώ όλοι συμφώνησαν να επικοινωνήσουν όλες οι Κοινότητες τα αιτήματα τους με ψηφίσματα στους οικείους Δήμους και τους κατά τόπους βουλευτές.

"Των Ελλήνων οι Κοινότητες"Δεν υπάρχουν σχόλια