ΣΥΠΠΑΖΑΘ: Συνεχίζει το πρόγραμμα τσιπαρίσματος, στείρωσης κι εμβολιασμών σε γάτες και σκύλους - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

ΣΥΠΠΑΖΑΘ: Συνεχίζει το πρόγραμμα τσιπαρίσματος, στείρωσης κι εμβολιασμών σε γάτες και σκύλους



Είναι γεγονός πως πολλά έχουν αλλάξει στο ΣΥΠΠΑΖΑΘ από τη στιγμή που ανέλαβε το νέο διοικητικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Αντώνη Ζαβέρκου. Νομίζουμε πως εδώ έχει νόημα η ρήση "ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση".

Έτσι εκεί που ο Σύνδεσμος Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης άκουγε τα εξ αμάξης από του κατοίκων των περιοχών που θα έπρεπε να καλύψει, αυτό άλλαξε άρδην αφού οι παρεμβάσεις του στην κοινότητα χαρακτηρίζονται από αμεσότητα, εξυπηρέτηση και κυρίως από συνεχή προστασία στα αδέσποτα.

Να αναφέρουμε, έστω και με καθυστέρηση την συγκινητική συνδρομή στο τάισμα των αδέσποτων από τον Πρόεδρο στις παγωμένες μέρες του πρόσφατου χιονιά.

Παραθέτουμε την ανάρτηση του ΣΥΠΠΑΖΑΘ για το τρέχον πρόγραμμα για τις αδέσποτες γάτες της περιοχής ευθύνης του:

Κοντά στις αξιαγάπητες αδέσποτες γατούλες βρίσκεται καθημερινά ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ. Μέσα από προγράμματα που τρέχουν, ο σύνδεσμος συνεργάζεται με ιδιώτη κτηνίατρο, στον οποίο μεταφέρονται οι γάτες, όταν αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα με την υγεία τους. Αυτό γίνεται μετά από ραντεβού, ενώ αν υπάρχει επείγον περιστατικό τότε μεταφέρονται εκεί αμέσως.

Η μεταφορά των αδέσποτων ζώων γίνεται από το συνεργαζόμενο συνεργείο περισυλλογής, ενώ στο κτηνιατρείο ο σύνδεσμος αναλαμβάνει σε επίπεδο ρουτίνας την κλινική εξέτασή τους, καθώς και την ηλεκτρονική σήμανση και καταχώρηση στο ΥΠΑΑΤ. Παράλληλα γίνονται οι απαραίτητοι εμβολιασμοί, οι αποπαρασιτώσεις, οι στειρώσεις, όπως και η γενική αίματος.

Επιπλέον γίνονται οι εξετάσεις που κρίνονται απαραίτητες από τον θεράποντα κτηνίατρο και μετά τα ζώα επανεντάσσονται στο οικείο τους περιβάλλον .

Να σημειωθεί πως για τα περιστατικά που έχουν να κάνουν με την ασθένεια κάποιου ζώου ή τον τραυματισμό του, γίνεται περίθαλψη και νοσηλεία του, ενώ ακολουθούν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και επεμβάσεις με σκοπό να αναρρώσει και μετά να επανενταχθεί από το συνεργαζόμενο συνεργείο στο οικείο του περιβάλλον, εκτός και αν υπάρξει ενδιαφέρον για υιοθεσία.

Να επισημανθεί πως ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ για όλο το 2021, θα πραγματοποιεί τέσσερις στειρώσεις την ημέρα στους δήμους Θέρμης, Θερμαϊκού και Καλαμαριάς. 

Αυτό θα γίνεται μετά από τηλεφωνικό ραντεβού των ενδιαφερόμενων στα τηλέφωνα 2310438496 – 2310447995.