Εντός Φεβρουαρίου το εμβολιαστικό κέντρο στη ΔΕΘ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εντός Φεβρουαρίου το εμβολιαστικό κέντρο στη ΔΕΘ



«Συνολικά 271.000 εμβολιασμοί έγιναν τον Ιανουάριο, αρκετοί περισσότεροι από τον στόχο που είχαμε θέσει», όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος τόνισε πως η Ελλάδα είναι στην έκτη θέση στον κυλιόμενο μέσο όρο δόσεων εμβολίων ανά 100.000 κατοίκους, ενώ ανέρχεται σε 2,75% η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

Ακόμη τόνισε πως θα γίνουν 1.000 προσλήψεις για ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος ενώ τον Φεβρουάριο θα λειτουργήσουν ακόμη 300 εμβολιαστικά κέντρα που συνολικά θα φτάσουν περίπου τα 700.

Μεταξύ των νέων εμβολιαστικών κέντρων που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους το Φεβρουάριο είναι και τα δύο Μέγα εμβολιαστικά κέντρα, στην Αθήνα στην HELEXPO, και στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ. Τα συγκεκριμένα κέντρα θα ξεκινήσουν μερικώς τη λειτουργία τους και θα αναπτύξουν πλήρως τη δυναμική τους, τους επόμενους μήνες.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε επίσης πως περιμένουμε 90.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer αυτό το μήνα και 1.415.000 δόσεις τον Μάρτιο.

Επίσης στα τέλη Μαρτίου, θα παραλάβουμε 240.000 δόσεις του εμβολίου της Moderna, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό και την προτεραιοποίηση που έχει τεθεί το ίδιο χρονικό διάστημα αναμένεται να ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός της ηλικιακής ομάδας 70-75, μαζί με την οποία θα εμβολιαστούν και οι πιο ευπαθείς ομάδες για λόγους υγείας.

Τέλος, η AstraZeneca ενημέρωσε σήμερα πως θα παραδώσει περισσότερες δόσεις από ό, τι είχε αρχικά ενημερώσει, κάτι που σημαίνει πως ως τα τέλη Μαρτίου θα παραλάβουμε 540.000 δόσεις.


ThessToday.gr