Επιδότηση για αγορά 600.000 ταμειακών νέας τεχνολογίας με άμεση διασύνδεση με την Εφορία - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Επιδότηση για αγορά 600.000 ταμειακών νέας τεχνολογίας με άμεση διασύνδεση με την Εφορία




Θα ενταχθεί στο «πακέτο» των ευρωπαϊκών κονδυλίων, ύψους 32 δισ. €

Τα πρώτα έργα που θα προχρηματοδοτηθούν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, τα οποία στη συνέχεια θα ενταχθούν στο Ταμείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα πρώτα έργα αφορά την αγορά ταμειακών μηχανών που θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης διασύνδεσης με την Εφορία.

Συγκεκριμένα, σε πρώτη φάση θα επιδοτηθεί η αγορά σχεδόν 600.000 σύγχρονων ταμειακών μηχανών, ώστε εντός του 2021 να ενταχθεί στο «πακέτο» των ευρωπαϊκών κονδυλίων, ύψους 32 δισ. ευρώ.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την προμήθεια των ταμειακών μηχανών, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει η online διασύνδεση των νέων ταμειακών με τις φοροελεγκτικές Αρχές, ένα εγχείρημα που θα αποτελέσει το «υπερόπλο» της Εφορίας για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Υπενθυμίζεται ότι η άμεση «επαφή» της Εφορίας με τις ταμειακές μηχανές θα μεταφέρει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για τις αποδείξεις που κόβουν οι επιχειρήσεις, ενδυναμώνει τον ρόλο του ελεγκτικού μηχανισμού, ενώ θα ενισχύσει και τα κρατικά ταμεία με την καταβολή των πραγματικών φόρων.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει αλλεπάλληλες παρατάσεις όσον αφορά τον χρόνο απόσυρσης των ταμειακών μηχανών που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ.

 newsbreak