Ταραντίλης: Πάμε για άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου από 1η Μαρτίου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ταραντίλης: Πάμε για άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου από 1η Μαρτίου



Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην υπάρξει παράταση του lockdown καθώς οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές και δεν υπάρχει αύξηση στις νοσηλείες.

«Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Υγείας τα αποτελέσματα δείχνουν σταθεροποίηση της κατάστασης και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα γίνει και καλύτερη και δεν θα υπάρξει παράταση», τόνισε.

Χαλαρότερο Πάσχα ενδχομένως με ελεύθερη μετακίνηση από νομό σε νομό εκτίμησε πώς θα κάνουμε φέτος ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουμε την επαναφορά κάποιων δραστηριοτήτων από 1η Μαρτίου παράλληλα όμως με κάποιας μορφής lockdown.

Ακόμη, ο κος Εξαδάκτυλος παραδέχτηκε πως το lockdown φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα αυτή τη φορά ακριβώς γιατί έχει χαρακτήρα πρόληψης και όχι θεραπείας, αντίθετα με αυτό του Νοεμβρίου.

Τέλος, είπε πως φέτος το Πάσχα θα είμαστε πολύ πιο χαλαροί από άποψη μέτρων σε σχέση με πέρσι ενώ δεν απέκλεισε ακόμη και το ενδεχόμενο ανοίγματος των μετακινήσεων από νομό σε νομό.


Θυμίζουμε πως η Κυριακή του Πάσχα φέτος είναι 2 Μάϊου.

Άνοιγμα σχολείων και άνοιγμα λιανεμπορίου είναι στα κυβερνητικά σχέδια και μάλιστα άμεσα. Το σχέδιο είναι τα καταστήματα να λειτουργήσουν με τη μέθοδο τόσο του click away όσο και του click in shop καθώς και να επανέλθουν στις σχολικές αίθουσες όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Όπως γράφει από το πρωί στο iEidiseis.gr η Έλλη Τριανταφύλλου: «Στο κυβερνητικό επιτελείο και στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων παρακολουθούν μέρα με τη μέρα την εξέλιξη της πανδημίας, μετά την περαιτέρω αυστηροποίηση του lockdown και εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι παρά τον αυξημένο αριθμό των εισαγωγών σε νοσοκομεία αλλά και των διασωληνώσεων που καταγράφονται, στις περίπου δύο εβδομάδες που απομένουν μέχρι τις αρχές Μαρτίου, ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων αλλά και οι συνολικοί δείκτες θα επιστρέψουν τη σταδιακή ελαστικοποίηση του lockdown.

Στα κυβερνητικά σχέδια είναι τα καταστήματα να λειτουργήσουν με τη μέθοδο τόσο του click away όσο και του click in shop καθώς και να επανέλθουν στις σχολικές αίθουσες όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες. Ενδεχομένως, εναλλάξ ανά εβδομάδα, οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων, κάτι που όμως θα αποφασιστεί λίγο πριν τα τέλη του μήνα.

Στόχος - και ευχή - της κυβέρνησης είναι να κατορθώσουν να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία και το λιανεμπόριο ολόκληρο τον Μάρτιο και να μην χρειαστεί να οδηγηθούμε ξανά σε καραντίνα. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, θα επιδιώξουν να γίνει το επόμενο βήμα, κι ας χρειαστεί στη συνέχεια να ξαναπάμε ένα βήμα πίσω. Άλλωστε, όσο περνά ο καιρός, μεγαλώνει ο αριθμός των εμβολιασμένων πολιτών, κάτι που δίνει αισιοδοξία ότι από τις αρχές του καλοκαιριού, η κατάσταση θα είναι αρκετά πιο διαχειρίσιμη από ό,τι σήμερα».