Οι 10 πιο ακριβές ράτσες σκύλων στο κόσμο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οι 10 πιο ακριβές ράτσες σκύλων στο κόσμο



Η αλήθεια να λέγεται, είμαι πολύ ενάντια στην αγορά σκύλων. Πιο πολύ δεν πάει. Όσοι με ξέρουν, το γνωρίζουν καλά. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δε θέλω να σε ενημερώνω σωστά για όλα τα σκυλοθέματα. Θέματα με τα οποία θα εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου και θα σε βοηθήσουν να κερδίσεις χαλαρά πόντους σ΄ ένα τραπέζι με θέμα συζήτησης τις ράτσες σκύλων. Παρ’ όλα αυτά, μην πεις ποτέ ότι σε παρότρυνα για αγορά σκύλου! Να εξηγούμαστε.

Είσαι έτοιμος; Για πάμε να δούμε τις 10 ράτσες σκύλων για… χοντρά πορτοφόλια ξεκινώντας από την πιο «φθηνή» (ας πούμε).


#10. Czechoslovakian Wolfdog



Αυτή είναι μια σχετικά νέα ράτσα η οποία δημιουργήθηκε ύστερα από ένα συγκεκριμένο πείραμα που διεξήχθη το 1955 στη Τσεχοσλοβακία, εξού και το όνομα της ράτσας. Στο πείραμα αυτό, ζευγάρωσαν γερμανικούς ποιμενικούς σκύλους με λύκους των καρπαθίων(!!). 

Σκοπός ήταν να δημιουργηθεί μία φυλή η οποία θα έχει τα χαρακτηριστικά και την εκπαιδευσιμότητα ενός λυκόσκυλου αλλά ταυτόχρονα την δύναμη, την αντοχή και την σωματική διάπλαση ενός λύκου των Καρπαθίων. Και τα κατάφεραν. 

Τα σκυλιά αυτά δημιουργήθηκαν αρχικά για να βοηθούν στους συνοριακούς ελέγχους της Τσεχοσλοβακίας αλλά αργότερα άρχισαν να χρησιμοποιούνται σε διάφορες θέσεις σκύλων εργασίας όπως είναι οι διασώσεις. Αν σε ενδιαφέρει αυτή η ράτσα, μην περιμένεις (με τίποτα) να πληρώσεις κάτι λιγότερο από 1000ευρώ.


#9. Saluki



Το βασιλικό σκυλί της Αιγύπτου. Ναι αυτό είναι το Σαλούκι και αποτελεί πιστό φίλο του ανθρώπου από την εποχή των Φαραώ. Το Σαλούκι ανήκει στην κατηγορία των κυνηγόσκυλων και είναι σκυλιά ψιλόλιγνα με λεπτά άκρα. 

Έχουν την τάση να είναι αρκετά ανεξάρτητα και χρειάζονται υπομονετική εκπαίδευση. Ταυτόχρονα όμως, είναι σκυλιά πολύ τρυφερά προς τον κηδεμόνα τους. 

Τα αρσενικά μπορεί να φτάσουν μέχρι 25-27 κιλά και σε ύψος μέχρι και τα 70 εκατοστά. Η τιμή τους; Γύρω στα 2.500$ φυσικά..


#8. Peruvian Inca Orchid



Αυτά τα πανέμορφα σκυλιά (ο Θεός να τα κάνει) είναι μια ράτσα σκύλων που κατάγεται, όπως φαντάζεσαι, από το Περού και μάλιστα από πολιτισμούς προγενέστερους και από τους Ίνκας. Αποτέλει μία από τις διάφορες άτριχες ράτσες σκύλων. 

Ναι καλά διάβασες. Αυτά τα σκυλιά δεν έχουν τρίχες. Απανταχού αλλεργικοί, βρήκατε το σκύλο σας! Κοινό τους χαρακτηριστικό φυσικά είναι η παράξενη ή ιδιαίτερη αν θες, εμφάνισή τους. Πόσο κάνουν; 3000$ και βάλε. Το σκέφτεσαι;


#7. Azawakh



Το ποιο; Θα αναρωτηθείς και ευλόγως. Αυτό είναι ένα σκυλί που δεν μπορώ να προφέρω αλλά πέρα από αυτό είναι ένα Αφρικανικό σκυλί με χαρακτηριστική λεπτή κορμοστασιά και έντονα αμυγδαλωτά μάτια. 

Συνήθως συναντάται σε μπεζ ή καφέ χρώμα και είναι μία από τις ελάχιστες Αφρικανικές ράτσες που μπορείς να αγοράσεις στο Καναδά και στην Αμερική. Χρήσιμο αυτό ε; Όχι πες. Τα σκυλιά αυτά είναι αρκετά δραστήρια επομένως χρειάζονται και αρκετή άσκηση καθώς και έναν αφοσιωμένο κηδεμόνα για να είναι πραγματικά ευτυχισμένα. Το κόστος αγοράς ενός τέτοιου σκύλου ξεπερνάει τα 3000$. Δεν τα λες και φθηνά δηλαδή..


#6. Akita



Ναι το ξέρω ότι τα γνωρίζεις. Απλά να σε διαφωτίσω σε μερικά σημεία. Τα Ακίτα αρχικά προέρχονται από ορεινές περιοχές της Ιαπωνίας. Υπάρχουν δύο είδη Ακίτα. 

Το Ιαπωνικό «Akita Inu» (Inu σημαίνει σκύλος στα Ιαπωνικά) και το «American Akita». Το Ιαπωνικό Ακίτα μπορεί να έχει μια μικρή γκάμα χρωμάτων ενώ το Αμερικάνικο υπάρχει σε διάφορους χρωματισμούς. 

Τα Ακίτα έχουν πυκνή γούνα, δύο στρώσεων και μεσαίου μήκους. Η τιμή τους αγγίζει εύκολα τα 4.500$ για συγκεκριμένα είδη.


#5. Rottweiler



Όχι δεν αναφέρομαι στο Rottweiler που μπορεί να έχει ο γείτονας σου ή κάποιος φίλος σου. Αναφέρομαι σε κουτάβια που προέρχονται από εξαιρετικό γενεολογικό δέντρο με βραβευμένους γονείς και από πιστοποιημένο εκτροφέα. 

Τα σκυλιά αυτά κατάγονται από την Γερμανία και αποτελούν μία από τις πιο ανθεκτικές και ευφυής ράτσες σκύλων. Είναι σκυλιά εργασίας με λαμπρές επιδόσεις όσο αναφορά την κατανόηση και την εκτέλεση καθηκόντων. 

Χρησιμοποιούνται για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ανθρώπων, ως σκυλιά οδηγοί για τυφλούς και ως σκυλιά φύλαξης για την αστυνομία. Η ταπεινή τους τιμούλα για συγκεκριμένα «αίματα» μπορεί να φτάσει και τα 6.000$! Ω ναι.


#4. Pharaoh Hound



Πωπω τι σου μαθαίνω! Το Λαγωνικό του Φαραώ λοιπόν είναι μια ράτσα σκύλου η οποία κατάγεται από την Μάλτα. Το όνομα του στα Μαλτέζικα σημαίνει «Λαγόσκυλο». 

Συνεπώς καταλαβαίνεις ότι το σκυλί αυτό δημιουργήθηκε για να κυνηγάει λαγούς στα νησιά της Μάλτας. Τα λαγωνικά αυτά έχουν μια πολύ βασιλική όψη, υψηλή νοημοσύνη και αθλητική προδιάθεση. Η τιμή τους είναι κοντά στα 6.500$!


#3. Tibetan Mastiff



Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι έχεις ακούσει για το Θιβετιανό Μαστίφ. Κατάγεται, προφανώς, από το Θιβέτ και η αρχική του δουλειά ήταν να προστατεύει πρόβατα από θηρευτές. 

Το Θιβετιανό Μαστίφ είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο προστατευτικά σκυλιά στο κόσμο. Αυτά τα σκυλιά μπορεί να φτάσουν τα 88 εκατοστά σε ύψος και τα 72 κιλά σε βάρος! 

Φυσικά είναι μια πολύ σπάνια ράτσα που μαζί με άλλες που σου έχω προαναφέρει, είναι πολύ δύσκολο (έως αποκλείεται) να την συναντήσεις στην Ελλάδα. 

Η τιμή της λοιπόν δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τα 7.000$ για συγκεκριμένα είδη!


#2. Samoyed



Τα Samoyed πήραν το όνομά τους από μια φυλή ανθρώπων στην Σιβηρία οι οποίοι ξεκίνησαν να τα εκτρέφουν με σκοπό να τους βοηθήσουν στη βοσκή ζώων και να τραβούν έλκηθρα για τις μετακινήσεις τους. 

Σκυλιά δυνατά, ανταγωνιστικά αλλά ταυτόχρονα και παιχνιδιάρικα. Είναι ιδανικά για έμπειρους κηδεμόνες σκύλων καθώς θέλουν σταθερή και συστηματική εκπαίδευση. Μην περιμένεις ότι θα πληρώσεις λιγότερα από 8.000$ για ένα τέτοιο σκυλί φυσικά.


#1. Löwchens



Τα σκήπτρα της ακρίβειας στο κόσμο λοιπόν τα κερδίζουν επάξια τα Löwchens ή αλλιώς «μικρά λιοντάρια». Τα σκυλιά αυτά είναι μικρόσωμα με μακρύ τρίχωμα και βρίσκονται στον πλανήτη μας από την εποχή της Αναγέννησης. 

Αν το ψάξεις, θα βρείς αυτή τη ράτσα σε αρκετούς πίνακες ζωγραφικής της Αναγεννησιακής περιόδου καθώς ήταν εξαιρετικά δημοφιλή την εποχή εκείνη. Αυτή την στιγμή τα Löwchens αποτελούν μια εξαιρετικά σπάνια ράτσα σκύλου. 

Η σπανιότητα αυτή λοιπόν είναι που τα ανεβάζει στη πρώτη θέση ακρίβειας καθώς κοστίζουν πάνω από 10.000$ και αυτό αν καταφέρεις να βρεις ένα!

nou-pou.gr