ΟΑΕΔ – Voucher: Πότε λήγει η προθεσμία αιτήσεων για τους 10000 ανέργους - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

ΟΑΕΔ – Voucher: Πότε λήγει η προθεσμία αιτήσεων για τους 10000 ανέργους



Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής υλοποιεί τη νέα Δράση του ΕΣΠΑ μέσω επιταγών κατάρτισης training voucher ανέργων: «Συμβουλευτική, Υποστήριξη, Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Προώθηση στην Απασχόληση Ανέργων ηλικίας 30-49 ετών σε τεχνικές δεξιότητες κλάδων αιχμής»
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 10.000 ανέργους εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ, ηλικίας 30-49 ετών.


Το πρόγραμμα παρέχει οικονομική ενίσχυση μέσω εκπαιδευτικού επιδόματος συνολικού ύψους 2.520€ ευρώ μέσα από επιταγή εισόδου για νέους ενώ περιλαμβάνει τόσο πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης όσο και απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας σε τεχνικά επαγγέλματα και κλάδους αιχμής

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής και εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως την 1η Φεβρουαρίου 2021 όπου και λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο από ανέργους στην ειδική ιστοσελίδα εδώ.

Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση και επομένως δικαίωμα υποβολής «Αίτησης Συμμετοχής» για εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων που θα συγκροτήσει η ΕΔ ΕΣΠΑ ΑπΚΟ, έχουν άνεργοι οι οποίοι πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:
  • Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι και να βρίσκονται εκτός Εκπαίδευσης, Απασχόλησης και Κατάρτισης.
  • Να έχουν γεννηθεί από 1.10.1971 μέχρι και 31.12.1990.
  • Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που το απολυτήριο υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή άλλος ισότιμος ή ανώτερος τίτλος σπουδών αποκτήθηκε στην αλλοδαπή, απαιτείται επίσημη μετάφραση και πράξη αναγνώρισης.

Η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής των ωφελουμένων λήγει την 01/02/2021 και ώρα 14:00.


Εργασιακά Νέα