Μπαλί: Οι «έξυπνοι» μακάκοι ξαφρίζουν smartphones και πορτοφόλια από τους τουρίστες! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μπαλί: Οι «έξυπνοι» μακάκοι ξαφρίζουν smartphones και πορτοφόλια από τους τουρίστες!



Στη συνέχεια ζητούν τροφή ως αντάλλαγμα
Εάν πάτε στο Μπαλί και θέλετε να επισκεφθείτε ιερούς ναούς, να ξέρετε ότι οι μαϊμούδες καραδοκούν να σας κλέψουν.Όπως αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα «Guardian», oι μακάκοι κόβουν βόλτες στον αρχαίο χώρο Ουλουγουάτου και μόλις δουν τουρίστες, ορμάνε... Δεν ξεκολλούν από τα υπάρχοντά τους μέχρι να τους προσφερθεί φαγητό ως αντάλλαγμα.

Μάλιστα έχουν και κριτήριο... Δεν βάζουν στο μάτι ότι κι ότι. Μπορούν να κρίνουν τα αντικείμενα που είναι αναγκαία για τους τουρίστες: από κινητά τηλέφωνα, πορτοφόλια μέχρι και γυαλιά οράσεως.

«Έχουν γίνει ειδικοί στο να τα αρπάζουν από τους απρόσεκτους τουρίστες, οι οποίοι δεν άκουσαν τις συστάσεις του προσωπικού του ναού να διατηρούν όλα τα υπάρχοντά τους μέσα σε τσάντες με φερμουάρ δεμένα σταθερά στους λαιμούς και τις πλάτες τους», αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα.

Επί 273 ημέρες, οι ερευνητές παρατηρούσαν τα ζώα και τις ληστείες τους σε βάρος των επισκεπτών του ναού.

Έκπληκτοι τότε κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι μακάκοι απαιτούσαν καλύτερες ανταμοιβές όπως περισσότερη τροφή για αντικείμενα μεγαλύτερης αξίας.
«Οι έξυπνοι μακάκοι προτιμούν να στοχεύουν σε αντικείμενα που οι τουρίστες είναι πιο πιθανό να ανταλλάξουν με τρόφιμα, παρά αντικείμενα για τα οποία οι τουρίστες δεν ενδιαφέρονται τόσο όπως άδειες τσάντες», υποστήριξε ο επικεφαλής της σχετικής μελέτης.

Μάλιστα, η μεγαλύτερη αναμονή πριν από την επιστροφή ενός αντικειμένου ήταν 25 λεπτά.
Υπάρχουν πάντως ανησυχίες ότι, σε πολλές περιοχές της χώρας, οι μαϊμούδες έχουν γίνει πιο επιθετικές, πιθανότατα επειδή η πανδημία της νόσου Covid τους έχει στερήσει το φαγητό, λόγω έλλειψης τουριστών.


 Protothema.gr