O Μέγας Αλέξανδρος επιστρέφει… στη μικρή οθόνη! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

O Μέγας Αλέξανδρος επιστρέφει… στη μικρή οθόνη!



Μέγας Αλέξανδρος:
ένα όνομα, μια μεγάλη πολιτική και στρατιωτική φυσιογνωμία της Ελλάδας. Ο Μέγας Αλέξανδρος υπήρξε μεγάλος πολιτικός ηγέτης του Βασιλείου της Μακεδονίας. Γεννημένος το 356 π.Χ στην Αρχαία Πέλλα, κατάφερε να κατακτήσει μια χαώδης περιοχή που περιλάμβανε κομμάτια από 26 χώρες. Η φιγούρα του γνωστού στρατηλάτη εμφανίζεται σε πολλά αρχαία νομίσματα και κοσμεί πολλές πόλεις της Ελλάδας όπως την Κόρινθο, την Πέλλα και τη Θεσσαλονίκη.

Η υστεροφημία του ήταν, είναι και θα είναι μεγάλη. Η ζωή και η ιστορία του ενέπνευσαν τον κινηματογράφο αλλά και τη μικρή οθόνη

Ο Μέγας Αλέξανδρος στον… κινηματογράφο

O Mέγας Αλέξανδρος «μεταφέρθηκε» για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη το 1941. Η ταινία «Sikandar ή Sikander» αποτέλεσε ένα έπος για το Bollywood. Το φιλμ ξεκινά από τη στιγμή που ο ηγέτης κατακτά την Περσία, την κοιλάδα της Καμπούλ και φτάνει ως τα σύνορα της Ινδίας. Το 1956 ένα άλλο φιλμ, με την δράση του στρατηλάτη, έρχεται να ταράξει τα κινηματογραφικά νερά. 

H ταινία «Ο Μέγας Αλέξανδρος» με πρωταγωνιστή τον Richard Burton «έφερε» στα ταμία 2.5 εκ. δολάρια. To 2004 o Colin Farrell μας συστήνεται ως Μέγας Αλέξανδρος στην ταινία του Oliver Stone.

Πηγή Εικόνας: ethnos.gr

Ο Μέγας Αλέξανδρος στη… μικρή οθόνη

Η πρώτη τηλεοπτική αναφορά στον Μέγα Αλέξανδρο έγινε στη σειρά «Eurasia» (2003) των τηλεοπτικών δικτύων ΝΗΚ και France 5. H παραγωγή των 8 επεισοδίων είχε ως θέμα της την Κεντρική Ασία (Ευρασία) που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο «λίκνο του πολιτισμού». Το 2014 μια γερμανική παραγωγή ακούει στο όνομα «Μέγας Αλέξανδρος». Η μίνι σειρά– ντοκιμαντέρ αποτελείται από 2 επεισόδια που προβλήθηκαν το φθινόπωρο του ίδιου έτους από τα τηλεοπτικά δίκτυα ZDF και Arte. Εδώ ο David Schuttler υποδύθηκε τον μεγάλο ηγέτη.

Πηγή Εικόνας: amazon.com

Ο δημιουργός των Vikings θα δώσει «σάρκα και οστά» στον Μέγα Αλέξανδρο

Ο μετρ των σειρών εποχής έχει βάλει πλώρη να «ζωντανέψει» τον Μέγα Αλέξανδρο στις οθόνες μας. Ο λόγος για τον σεναριογράφο Michael Hirst, δημιουργό των The Tudors και των Vikings. O Άγγλος δημιουργός των μεγάλων επιτυχιών, προσπαθεί εδώ και χρόνια να μεταφέρει τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην τηλεόραση. 

Το 2013 μάλιστα κυκλοφόρησε η φήμη για τη δημιουργία μιας μίνι σειράς ως 12 επεισοδίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τίτλος της σειράς θα είναι «Alexander The Great» aka. Mέγας Αλέξανδρος και θα γυριστεί στην Ελλάδα.

Πηγή Εικόνας: topontiki.gr

Για την παραγωγή της σειράς θα συνεργαστούν ο όμιλος εταιριών του ANT1 με τη G5 Fiction και τη ΖDF Enterprises. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πίσω από το μεγάλο τηλεοπτικό εγχείρημα θα βρίσκεται και η εταιρεία παραγωγής Starlings TV.

Αν μη τι άλλο, είναι μια ευχάριστη είδηση που -όπως φαίνεται- θα υλοποιηθεί στη χώρα μας.

 MAXMAG