Παράταση lockdown για μια εβδομάδα στη χώρα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Παράταση lockdown για μια εβδομάδα στη χώρα



Την παράταση του lockdown για μία εβδομάδα ακόμα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό. Μέχρι να εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος των πολιτών θα προχωράμε βήμα – βήμα με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών, είπε ο υφυπουργός.
Επιβεβαίωσε ότι ανοίγουν τα Δημοτικά, τα Νηπιαγωγεία και οι Παιδικοί Σταθμοί. Στη συνέχεια μίλησε για τα μέτρα που θα ισχύουν για το άνοιγμά τους, όπως έχει ανακοινώσει και το υπουργείο Παιδείας. Επιβεβαίωσε ότι θα τα σχολεία θα ανοίξουν και στις «κόκκινες» περιοχές που είναι σε καθεστώς αυστηρού lockdown. Η απόφαση για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, τα οποία προς το παρόν συνεχίζουν με την τηλεκπαίδευση, παραπέμπεται για την επόμενη εβδομάδα.



Αφού αποφασίστηκε παράταση του lockdown εξακολουθεί να ισχύει η αναστολή λειτουργίας λιανεμπορίου, κομμωτηρίων, καταστημάτων περιποίησης νυχιών και βιβλιοπωλείων. Παρατείνονται και τα μέτρα για τις Εκκλησίες, καθώς οι λειτουργίες θα γίνονται χωρίς την παρουσία πιστών.

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους με το όπλο των εμβολίων, αλλά τόνισε ότι χρειάζεται προσοχή, ειδικά στις «κόκκινες» περιοχές. Πρόσθεσε ότι αν χρειαστεί θα λαμβάνονται πιο αυστηρά μέτρα σε συγκεκριμένες περιοχές, ανάλογα με τα επιδημιολογικά στοιχεία και τις προτάσεις της Επιτροπής των ειδικών.