Ιππότης της Ασφάλτου: Ο θρυλικός KITT του Michael Knight πουλήθηκε έναντι 300.000 δολαρίων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ιππότης της Ασφάλτου: Ο θρυλικός KITT του Michael Knight πουλήθηκε έναντι 300.000 δολαρίων



Στο πέρασμα των χρόνων πολλά αυτοκίνητα χάραξαν τη δική τους πορεία στον κινηματογράφο και την τηλεόραση αποκτώντας χιλιάδες οπαδούς σε κάθε άκρη της γης.
Ένα εξ αυτών είναι και ο θρυλικός KITT, το μαύρο αυτόνομο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Michael Knight (David Hasselhoff) στη σειρά (Knight Rider) «Ιππότης της Ασφάλτου». Πρόκειται για ένα Pontiac Trans Am του 1982 που άνηκε στον ηθοποιό. Πάνω σε αυτό το μοτίβο σχεδιάστηκε και ο KITT.

Η κατασκευή του θεωρήθηκε πολύ πρωτοποριακή για εκείνη την εποχή καθώς διέθετε ασύλληπτη τεχνητή νοημοσύνη, ήταν αυτόνομος, ενώ το αμάξωμά του ήταν… μοριακά συγκολλημένο. Παράλληλα, απολάμβανε Turbo Boost για την αποφυγή εμποδίων, έφερε δυνατότητα ανθρώπινης ομιλίας, όπως και κάποιες λειτουργίες που τον καθιστούσαν… πανίσχυρο σε οποιαδήποτε συνθήκη. Ειδικότερα, έφερε δυνατότητα καταδίωξης (Pursuit), μπορούσε να γίνει πλήρως αθόρυβο (Silent) και ήταν ειδικός στην παρακολούθηση υπόπτων (Surveillance).

Ακόμη ενσωμάτωνε έναν 5λιτρο V8 κινητήρα ο οποίος απέδιδε 145 ίππους και συνδυαζόταν είτε με ένα 4τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο είτε με αυτόματο των 3 σχέσεων. Παράλληλα, μπορούσε να επιταχύνει στα 96χλμ./ώρα από στάση σε 9,2 sec, νούμερο που το καθιστούσε σε ένα από τα ταχύτερα μοντέλα της εποχής.

Πουλήθηκε 300.000 δολάρια

Ο Κ.Ι.Τ.Τ δημοπρατήθηκε από τον οίκο LiveAuctionees και πλειοδοτήθηκε από έναν ενδιαφερόμενο έναντι 300.000 δολαρίων. Η τιμή του κυμαινόταν από 175.000 (138.000 ευρώ) και 300.000 δολάρια (244.000 ευρώ), ενώ είχαν κατατεθεί προσφορές που άγγιζαν το 1 εκατ. δολάρια (815.000 ευρώ).