Άυλη συνταγογράφηση: Πώς μπορείτε να διορθώσετε το email και τον αριθμό τηλεφώνου - Τα 2 βήματα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Άυλη συνταγογράφηση: Πώς μπορείτε να διορθώσετε το email και τον αριθμό τηλεφώνου - Τα 2 βήματα



Η άυλη συνταγογράφηση έχει ήδη μπει στις ζωές χιλιάδων πολιτών της Ελλάδας.

Πέρα από τη συνταγογράφηση φαρμάκων, η άυλη συνταγογράφηση θα είναι ένα από τα βασικά εργαλεία για τον εμβολιασμό, με τις αιτήσεις για τον γενικό πληθυσμό να ξεκινούν στις 11 Ιανουαρίου.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, ωστόσο, κατά τις οποίες οι πολίτες καταχωρούν λάθος email ή τηλεφωνικό αριθμό, με συνέπεια να μην μπορούν να λάβουν τις συνταγές τους. 

Επιπλέον, αρκετοί είναι εκείνοι που επιθυμούν να αλλάξουν τα προσωπικά τους στοιχεία -λ.χ. επειδή άλλαξαν τηλεφωνικό αριθμό ή επειδή έχασαν τους κωδικούς κάποιου email και δεν έχουν τη δυνατότητα ανάκτησης.

Η πλατφόρμα της άυλης συνταγογράφησης δίνει τη δυνατότητα αλλαγής των προσωπικών στοιχείων, και συγκεκριμένα του email και του τηλεφωνικού αριθμού. Οσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα με έναν εκ των τριών διαθέσιμων τρόπων:
  • μέσω Taxisnet
  • με τα στοιχεία του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας (ΑΗΦΥ)
  • με το eIDAS
Το σύστημα θα ζητήσει τον ΑΜΚΑ και στη συνέχεια θα συνδεθείτε. Στο σημείο όπου αναφέρονται τα προσωπικά στοιχεία μπορείτε να εισάγετε νέο τηλεφωνικό αριθμό ή νέο email ή και τα δυο. 

Σε κάθε περίπτωση, με την εισαγωγή της νέας διεύθυνσης ή αριθμού θα πρέπει να πατήσετε το «κουμπί» με τον τίτλο «Επιβεβαίωση». 

Τότε θα έρθει στο email σας ή στην τηλεφωνική σας συσκευή το μήνυμα της άυλης συνταγογράφησης, με το οποίο θα επιβεβαιώσετε ότι τα στοιχεία είναι σωστά.