Δ. Θέρμης: Τεστ covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους στα σχολεία, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δ. Θέρμης: Τεστ covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους στα σχολεία, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς



Σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων καθώς και των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, προχωρά ο δήμος Θέρμης.Συγκεκριμένα, αύριο Παρασκευή 8 Ιανουαρίου πρόκειται να γίνουν απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τα οποία θα υποδεχθούν ξανά δασκάλους και μαθητές την προσεχή Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, η αντιδημαρχία Παιδείας σε συνεννόηση με την σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα μοιράσει σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς μάσκες, τις οποίες απέστειλε στον δήμο η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Επίσης, έπειτα από αίτημα το οποίο υπέβαλλε ο δήμος Θέρμης προς τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται αύριο Παρασκευή στο Κέντρο Covid του δήμου, προκειμένου να κάνει τεστ ελέγχου covid-19 σε περίπου 380 εργαζόμενους στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς καθώς και στο μη εκπαιδευτικό προσωπικό των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων.

“Κανείς από τους εργαζόμενους του δήμου οι οποίοι απασχολούνται σε αυτές τις δομές δεν θα πρέπει να επιστρέψει στη δουλειά του εάν προηγουμένως δεν θα έχει ελεγχθεί για covid-19. Θέλουμε τα σχολεία μας όπως και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου να επαναλειτουργήσουν με απόλυτη ασφάλεια”, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Στέλιος Αποστόλου.