Τρεις εύκολες μαρινάδες για κάθε κρέας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τρεις εύκολες μαρινάδες για κάθε κρέας



Τι ταιριάζει στα λουκάνικα και τι στα κρεατικά; Τρεις εύκολες μαρινάδες συν μια συνταγή για κυπριακές σεφταλιές για πετυχημένα ψησίματα.
Οσο καλό και να είναι το κρέας θέλει τη μαρινάδα του”, έλεγαν οι παλιοί. Όχι μόνο για το άρωμα αλλά για τη γεύση αφού η μαρινάδα φτάνει σε κάθε ιστό του κρέατος δίνοντας ένταση και νοστιμιά.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι μαρινάδες, υγρές ή ξηρές, είναι μεγάλη σχολή και αυτοί που ξέρουν τα μυστικά τους ξέρουν πώς να κάνουν το κρέας πιο γευστικό.

Πολλές φορές, όμως, ψάχνουμε για κάτι νέο, γι αυτό κι εμείς ξεχωρίσαμε 3 από τις αγαπημένες μαρινάδες, που είναι αρκετά εύκολες και απλές στη χρήση.

Για κρέατα και πουλερικά: ανακατεύουμε 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 κουτ. γλυκού θυμάρι και ρίγανη, 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπίπερο. Μαρινάρουμε στο ψυγείο 2-12 ώρες.

Για παϊδάκια: ανακατεύουμε χυμό από 2 λεμόνια, 1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν και 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (αν θέλουμε προσθέτουμε 2 φλιτζάνια μηλόξυδο και ½ φλιτζάνι Worcestershire sauce). Mαρινάρουμε 2-8 ώρες στο ψυγείο και αλείφουμε με τη μαρινάδα όσο ψήνονται τα παϊδάκια.

Για λουκάνικα: Δεν συνηθίζουμε να τα μαρινάρουμε, όμως, πίστεψέ μας, θα γίνουν πολύ καλύτερα με αυτό τον τρόπο. Ρίχνουμε πάνω τους θυμάρι, ρίγανη και φλούδες από λεμόνι ή πορτοκάλι και διπλώνουμε καλά σε μια λαδόκολλα. Τα αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο. Πριν τα ψήσουμε, τα τινάζουμε και τα βάζουμε στη σχάρα.


olivemagazine.gr