Εσπευσμένα Χαρδαλιάς - Αρκουμανέας στη Θεσσαλονίκη μετά τον εντοπισμό κρούσματος της νοτιο-αφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εσπευσμένα Χαρδαλιάς - Αρκουμανέας στη Θεσσαλονίκη μετά τον εντοπισμό κρούσματος της νοτιο-αφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού
Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολιτική Προστασία και τους λοιμωξιολόγους μετά τον εντοπισμό κρούσματος της νοτιο- αφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη.
Επί τόπου έσπευσαν για την εκτίμηση της κατάστασης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο πρόεδρος της ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. Είχε προηγηθεί σύσκεψη των λοιμωξιολόγων με τη συμμετοχή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Ήδη, οι κ.κ. Χαρδαλιάς και Αρκουμανέας βρίσκονται στη Μητρόπολη Νεαπόλεως, όπου γίνεται έκτακτη σύσκεψη.


Το επιβεβαιωμένο κρούσμα με τον ιό της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης είναι διάκος της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, όπου βρέθηκαν νωρίτερα οι κύριοι Χαρδαλιάς και Αρκουμανέας. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει ιστορικό πρόσφατου ταξιδιού – και αυτό βάζει σε μεγαλύτερη ανησυχία τους αρμοδίους.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη επιβεβαίωση της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης που εντοπίζεται στη χώρα μας, ενώ έχουν ήδη εντοπιστεί 66 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης.


Εκτακτα Νεα

Δεν υπάρχουν σχόλια