Κοτόπουλο γλυκόξινο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κοτόπουλο γλυκόξινο



Υλικά

600 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους περίπου 2-3 εκ.1 αγγούρι, σε λεπτές φέτες, ή 1 μικρή ρέβα
40 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας σουσάμι

Για τη μαρινάδα-σάλτσα
100 ml σόγια, κατά προτίμηση βιολογική
70 ml μέλι της αρεσκείας μας
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό
2 σκελίδες σκόρδο, ελαφρώς κοπανισμένες
40 ml χυμός λεμονιού
1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη

Διαδικασία

Μαρινάδα-σάλτσα:
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί με 120 ml νερό και τα βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να «δέσουν». Αφαιρούμε και πετάμε το σκόρδο. Προσθέτουμε το σουσάμι, ανακατεύουμε να αναμειχθεί και αδειάζουμε τη μισή ποσότητα της μαρινάδας σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με την υπόλοιπη μαρινάδα και το αγγούρι ή τη ρέβα, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο με τη μαρινάδα του και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να γίνει. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τη σάλτσα που έχουμε κρατήσει στο μπολ σερβιρίσματος και νούντλς.

Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου