Καπραβέλος: Δεδομένο το τρίτο κύμα της πανδημίας – Να μην ανοίξουν τώρα τα σχολεία - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Καπραβέλος: Δεδομένο το τρίτο κύμα της πανδημίας – Να μην ανοίξουν τώρα τα σχολείαΔεδομένο θεωρεί το τρίτο κύμα της πανδημίας ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος ανησυχεί ιδιαίτερα από την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας.
«Παίρνουμε ανάσα με την ψυχή στο στόμα. Θεωρούμε δεδομένο το τρίτο κύμα, είναι η εποχική ολοκλήρωση της πανδημίας. Έχουμε 2-3 κρίσιμους μήνες μπροστά μας. Με μικρότερη ορμή από τον Οκτώβριο θα καταρρεύσει το σύστημα» είπε μιλώντας στον Θέμα 104,6.

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο τρεις είναι οι παράγοντες που προκαλούν ανησυχία: ο καιρός, που ευνοεί τον ιό, η χαμηλή ανοσία-χαμηλός αριθμός εμβολιασμών και η χαλάρωση των μέτρων.

«Όταν θα είναι μαζικές οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, θα το έχουμε χάσει το παιχνίδι» προειδοποίησε.

Ο κ. Καπραβέλος φάνηκε αντίθετος με το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων. «Να μην ανοίξουν τώρα» είπε και τόνισε ότι οι εικόνες συνωστισμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη του προκαλούν άγχος.

«Όλη η ανησυχία βρίσκεται στις πολλές μεταλλάξεις και τη δυνατότητα του ιού να προσαρμόζεται στο περιβάλλον» είπε και υπογράμμισε ότι υπάρχει ο κίνδυνος, αν συνεχιστούν οι μεταλλάξεις, να μη λειτουργήσει το εμβόλιο και να πρέπει να σταματήσει η χορήγηση του μέχρι να τροποποιηθεί. «Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι μήπως αχρηστεύσει τα εμβόλια είπε.
Δεν υπάρχουν σχόλια