Ποια χώρα είναι η απόλυτη κυρίαρχος στην παραγωγή προστατευτικών μασκών - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ποια χώρα είναι η απόλυτη κυρίαρχος στην παραγωγή προστατευτικών μασκώνΣυνολικά από την αρχή της πανδημίας έχει κατασκευάσει 40 προστατευτικές μάσκες για κάθε άτομο σε όλο τον κόσμο.
Αν σας ρωτούσε κάποιος, ποιο είναι εκείνο το προϊόν που χρησιμοποιείτε περισσότερο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πιθανότατα να λέγατε τις προστατευτικές μάσκες προσώπου.

Αναμφίβολα, ηγέτιδα στην παραγωγή μασκών δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη χώρα εκτός από την Κίνα. Συγκεκριμένα, από την αρχή της πανδημίας μέχρι και τον Δεκέμβριο, η χώρα έχει εξάγει συνολικά 224 δισεκατομμύρια μάσκες – αριθμός που αντιστοιχεί σε 40 μάσκες για κάθε άτομο παγκοσμίως.

Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από την παραγωγή προστατευτικών μασκών ανέρχονται σε 340 δισεκατομμύρια γουάν, περίπου δηλαδή 52 δισεκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί μόνο στο 2% των συνολικών εξαγωγών της Κίνας για το 2020. Αλλά και οι εξαγωγές ιατρικού εξοπλισμού και φαρμάκων αυξήθηκαν κατά 31% το 2020 σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Η ζήτηση για μάσκες, ιατρικό εξοπλισμό και γενικότερα για είδη που σχετίζονται με την πανδημία έχει αυξηθεί ραγδαία κατά τη διάρκεια της πανδημίας με τα συγκεκριμένα προϊόντα να πρωταγωνιστούν στις κινεζικές εξαγωγές. Σε αυτά, συμπεριλαμβάνονται ακόμη και είδη οικιακού εξοπλισμού που καθιστούν εφικτή την εξ αποστάσεως εργασία όπως είναι οι υπολογιστές, τα tablets και άλλα ηλεκτρονικά gadgets.

«Με την πανδημία να μαίνεται ακόμη στις περισσότερες χώρες παγκοσμίως, η ζήτηση για τα συγκεκριμένα προϊόντα πρόκειται να συνεχιστεί και για τους επόμενους μήνες αυξάνοντας τα έσοδα της Κίνας» υποστηρίζει ο επικεφαλής Κινέζος οικονομολόγος της Standard Chartered Plc., Ντινγκ Σουάνγκ.


Bloomberg, newmoney