Ο μικρός… "Αμαζόνιος" της Ελλάδας που σε μαγεύει όλες τις εποχές - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ο μικρός… "Αμαζόνιος" της Ελλάδας που σε μαγεύει όλες τις εποχέςΈνα πανέμορφο μέρος σε μια κρυφή γωνιά της χώρας
Υπάρχουν πολλά μέρη της Ελλάδας τα οποία τα έχουμε στο μυαλό μας ως εποχιακά δηλαδή ως καλοκαιρινά ή χειμερινά. Στην πραγματικότητα, το μόνο που χρειάζεται είναι να τα δούμε με μια άλλη οπτική. Να δούμε δηλαδή τις λεπτομέρειες που κάνουν την κάθε εποχή ξεχωριστή στο κάθε μέρος. Αυτό ισχύει στα περισσότερα μέρη και εμείς έχουμε ξεχωρίσει κάποια μέρη στην καρδιά μας. 

Για παράδειγμα όταν ακούς τη λέξη Χαλκιδική, τι σου έρχεται στο μυαλό; Εξωτικές παραλίες και τροπικά μέρη δίπλα σου. 

Υπάρχει όμως και η άλλη εκδοχή της Χαλκιδικής. Αυτή με τα άλλα νερά, τα τρεχούμενα και τα δάση. Με τα κρυφά και μυστικά μονοπάτια που σε οδηγεί σε απίθανα μέρη σαν να έχουν ξεπηδήσει από παραμύθια. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις την κατάλληλη στιγμή για να τα επισκεφθείς οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. 

Ένα τέτοιο μέρος στη Χαλκιδική είναι οι περίφημοι καταρράκτες της Βαρβάρας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τους αποκαλούν και Αμαζόνιο της Χαλκιδικής. Αν βρεθείς εκεί, θα καταλάβεις το γιατί.


Ο μικρός… Αμαζόνιος της Χαλκιδικής που σε μαγεύει όλες τις εποχές

Εκεί, στην μυστική αυτή γωνιά της Χαλκιδικής, η συμφωνία της φύσης περιλαμβάνει δύο απίθανους καταρράκτες και ολοκληρώνεται με τους ίταμους, τα σκλήθρα, τις φλαμουριές, τις οξιές, τις άγριες φουντουκιές που φυτρώνουν ολόγυρα, ενώ τα βράχια με τα έντονα χρώματα σχηματίζουν ένα είδος πύλης στα ψηλά. Από τη μία το πανέμορφο σημείο που βρίσκεται αυτή η τοποθεσία και από την άλλη η αίσθηση ηρεμίας, γαλήνης και επαφής με το φυσικό στοιχείο σε κάνουν να νομίζεις ότι ανακάλυψες ένα κομμάτι του επί γης παραδείσου.Αφήνοντας το όχημά σας στον χώρο στάθμευσης και μπαίνοντας στη ρεματιά μπορείτε να δείτε τους δύο καταρράκτες. Το σημείο από παλιά ονομαζόταν «του Αγγελούση» και το νερό καταλήγει στον Μαυρόλακα, το ποτάμι που είναι το σύνορο Ολυμπιάδας-Βαρβάρας. O πρώτος καταρράκτης είναι ορατός από ψηλά, ενώ στον δεύτερο θα νιώσετε την ορμή του νερού, ακόμα και το καλοκαίρι. Η περιπατητική διαδρομή ανακάλυψης είναι σύντομη (5-10 λεπτά) .
Τόσο τα ξύλινα γεφυράκια, όσο και η σωστή σηματοδότηση συμβάλλουν θετικά στην απόλαυση του μοναδικού τοπίου. Ο τόπος είναι ιδανικός για οικογένειες με μικρά παιδιά, τα οποία είναι σίγουρα ότι θα ενθουσιαστούν.

Πώς θα πας στους καταρράκτες της Βαρβάρας

Οι καταρράκτες της Βαρβάρας κρύβονται στο πυκνό δάσος που ανήκει στη Βαρβάρα, αλλά βρίσκονται πιό κοντά στην Ολυμπιάδα. Ακολουθώντας τον ασφάλτινο δασικό δρόμο Βαρβάρας-Ολυμπιάδας, που αποτελεί μια από τις ομορφότερες ασφάλτινες διαδρομές στη Χαλκιδική, θα περάσετε τις χαρακτηριστικές 5 Βρύσες (το σημείο αυτό λέγεται και Κρασονέρι) και θα κατηφορίσετε μέχρι να δείτε τη σχετική πινακίδα στ’ αριστερά σας. Οδηγήστε στο βατό χωματόδρομο και στα 2,3 χιλιόμετρα πρέπει να έχετε το νου σας καθώς θα χρειαστεί να στρίψετε όλο αριστερά ακολουθώντας τη «φουρκέτα». 

Μετά από 900 μ. θα βρεθείτε στο σημείο στάθμευσης. Αν πάτε ελαφρώς αριστερά, από εκεί θα βρεθείτε μετά απο 4 χλμ. πάνω σε περιοχή λατομείων, ενώ εαν συνεχίσετε την πορεία σας ανατολικά θα φτάσετε στα Καλύβια Βαρβάρας.


Exploring Greece TV
φωτογραφία: dimosaristoteli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια