Το κέικ της «τεμπέλας» - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το κέικ της «τεμπέλας»



Δεν θέλει ψήσιμο στο φούρνο
Υλικά
  • 350 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας (κατά προτίμηση σοκολατένια)
  • 2 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα

Εκτέλεση

Ξεχωρίστε τα μπισκότα από τη γέμιση (αν επιλέξετε γεμιστά) και θρυμματίστε τα μέχρι να μοιάζουν με σκόνη.

Σε ένα μπολ αναμείξτε τα θρυμματισμένα μπισκότα με τη μαγειρική σόδα.

Προσθέστε το γάλα και τη γέμιση από τα μπισκότα (αν χρησιμοποιήσετε γεμιστά) και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

Λαδώστε ελαφρώς ένα μικρό μαγειρικό σκεύος (τηγάνι ή κατσαρολάκι) και τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόκολλας.

Ρίξτε το μείγμα στο σκεύος και τοποθετήστε το πάνω σε ένα άλλο τηγάνι ή ταψάκι πάνω στο μάτι.

«Ψήστε» σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά. Με μία οδοντογλυφίδα τσεκάρετε ότι το κέικ έχει ψηθεί.

Αναποδογυρίστε το σκεύος σε μία πιατέλα ή ξύλο κοπής, ώστε να αφαιρέσετε το κέικ από το εσωτερικό του.

Αν ρίξετε κάποια επικάλυψη αφήστε το κέικ να κρυώσει καλά πρώτα.