Πότε θα επιτραπεί μετακίνηση εκτός νομού; Οι σκέψεις και τα σενάρια - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πότε θα επιτραπεί μετακίνηση εκτός νομού; Οι σκέψεις και τα σενάρια

 


Σταδιακή χαλάρωση των μέτρων το επόμενο διάστημα εφόσον το επιτρέψει ο αριθμός των κρουσμάτων. Οι σκέψεις για τη μετακίνηση εκτός νομού και πότε θα συζητηθεί.

Η μετακίνηση εκτός νομού είναι ανάμεσα στα επόμενα μέτρα για τα οποία εξετάζεται η άρση τους. Σήμερα άνοιξαν καταστήματα, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα ακολουθήσει η επιστροφή της Γ’ Λυκείου στα σχολεία, ενώ για την εστίαση η συζήτηση άνοιξε, ωστόσο ακόμα κυβέρνηση και ειδικοί εκτιμούν ότι είναι νωρίς για οποιαδήποτε εκτίμηση.

Σήμερα, υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στον ΣΚΑΪ για το άνοιγμα και τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων και ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, και για το πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό.

«Έχει συζητηθεί» είπε ο κ. Γεωργιάδης, «και σε έναν κάποιο βαθμό αφορά και το υπουργείο Ανάπτυξης για να ανοίξουμε τα χιονοδρομικά κέντρα».

Όπως τόνισε, τα χιονοδρομικά είναι «εποχική δραστηριότητα», ενώ πρόσθεσε πως «δεν μπορούν να δουλέψουν αν δεν υπάρχει μετακίνηση από νομό».

Ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε ότι έχει τεθεί το άνοιγμα στο τραπέζι για «να μην χαθεί τελείως η φετινή περίοδος» και υπογράμμισε ότι «την επόμενη Παρασκευή θα τεθεί το θέμα».


Τι ισχύει σήμερα για τη μετακίνηση εκτός νομού

Μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται για τους παρακάτω λόγους:

Για εργασία
- Μετάβαση από και προς την εργασία, που πιστοποιείται με σχετική έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη ή άλλα κατάλληλα έγγραφα ή, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενο, με έγγραφη δήλωση του ιδίου.
Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News - Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Για λόγους υγείας
- Μετακίνηση για λόγους υγείας που πιστοποιείται με σχετική ιατρική βεβαίωση.

Για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενών πρώτου ή δευτέρου βαθμού) που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.

Για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους
- Μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, που πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.

Για μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας
- Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας που πιστοποιείται με Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης που λαμβάνεται ατελώς από τον ιστότοπο
- ή με αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1