Κίνα: Εταιρεία βάζει πρόστιμο στους υπαλλήλους που πηγαίνουν τουαλέτα πάνω από μία φορά! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κίνα: Εταιρεία βάζει πρόστιμο στους υπαλλήλους που πηγαίνουν τουαλέτα πάνω από μία φορά!



Εταιρεία στην πόλη Ντονγκουάν της Κίνας απαγορεύει στους υπαλλήλους της να χρησιμοποιούν την τουαλέτα περισσότερες από μία φορές στη διάρκεια της βάρδιας τους Το γεγονός αποκαλύφθηκε όταν δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο οι… βεβαιώσεις προστίμων που έκοβε σε όποιον από αυτούς παρέβαινε τον κανόνα!
Το πρόστιμο ήταν ύψους 20 γιουάν για κάθε φορά που ο υπάλληλος πιανόταν «επ’ αυτοφώρω» στη διάρκεια της οκτάωρης βάρδιας, όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες των προστίμων.

Εκπρόσωπος της εταιρείας που μίλησε σε ΜΜΕ υπερασπίστηκε την πρακτική, υποστηρίζοντας πως το έκαναν για να αποτρέπουν τους υπαλλήλους από το να τεμπελιάζουν, καθώς όπως είπε, δεν ήθελαν πραγματικά να κάνουν την ανάγκη τους, αλλά απλώς να… χασομερήσουν!

Οι χρήστες των σόσιαλ μίντια δεν του χαρίστηκαν φυσικά, χαρακτηρίζοντας την πρακτική «απάνθρωπη», ενώ πολλοί αναρωτήθηκαν πόσο μπορεί να… κρατηθεί ένας άνθρωπος!

«Δεν θέλουν πραγματικά να πάνε στην τουαλέτα, θέλουν με αυτή τη δικαιολογία να καπνίσουν ή να παίξουν με τα τηλέφωνά τους», επιμένει ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Στο θέμα πάντως επενέβησαν και οι κινεζικές αρχές, καλώντας την εταιρία να αποσύρει άμεσα τον κανονισμό. Εν τούτοις, κάτι αντίστοιχο δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στην Κίνα: Τον Νοέμβριο, μία εταιρεία τεχνολογίας κατηγορήθηκε πως είχε εγκαταστήσει χρονόμετρα στην τουαλέτα για να ελέγχει τον χρόνο που περνούσε κάθε υπάλληλος εκεί !

NewsBomb

NewsBomb