Μυρωδάτο κέικ πορτοκαλιού
Υλικά2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3 αβγά
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
3 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 3
Λαδώστε και αλευρώστε ελαφρώς μια φόρμα κέικ και ρίξτε μέσα το μείγμα.
Βήμα 4
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40- 45 λεπτά.