Πώς θα καταλάβεις ότι δεν πρέπει να χωρίσεις; Οι ψυχολόγοι αποκαλύπτουν τα σημάδια - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πώς θα καταλάβεις ότι δεν πρέπει να χωρίσεις; Οι ψυχολόγοι αποκαλύπτουν τα σημάδια

Μήπως πρέπει να «πολεμήσεις» για μια διαλυμένη σχέση;

Της Μάρως Καρούση 

Οι διαλυμένες σχέσεις είναι δυσάρεστες, επώδυνες και συχνά πολύ δύσκολο να διορθωθούν.
Μερικές φορές, μπορεί να είναι εύκολο να αισθάνεσαι σαν να ήρθε η ώρα να το σταματήσετε, ειδικά όταν και οι δύο γνωρίζετε ότι η σχέση είναι οριακά «κατεστραμμένη».

Όταν λοιπόν όλα τα σημάδια δείχνουν ότι πρέπει να τελειώσει, πώς μπορείς να καταλάβεις ότι αξίζει μια τελευταία προσπάθεια;

Η αλήθεια είναι ότι μια σχέση σταματάει να λειτουργεί, όταν ο ένας από τους δύο τα παρατάει εξ’ ολοκλήρου. Εάν και οι δύο, ακόμα το πολεμούν και το προσπαθούν ακόμα και με μικρές κινήσεις, τότε ναι, πέρα από όσα προβλήματα αντιμετωπίζετε, ίσως πρόκειται για μια σχέση που αξίζει να σώσετε.

Τι λένε λοιπόν οι ψυχολόγοι; Πότε μπορεί μια σχέση να σωθεί;

Τα προβλήματά σας διορθώνονται

Κάντε ένα βήμα πίσω και σκεφτείτε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε στη σχέση σας. Εάν συνειδητοποιήσετε ότι μόλις βγάλετε το εγώ σας και εστιάσετε σε αυτό που είναι σημαντικό, κάθε ζήτημα που αντιμετωπίζετε θα μπορούσε να λυθεί, αυτό είναι ένα σημάδι ότι είναι μια σχέση που αξίζει να σώσετε.
Έλκεστε ακόμα ο ένας από τον άλλο

Σε πολλές περιπτώσεις, τα μέλη μιας σχέσης, μπορεί να σταματήσουν να αισθάνονται σωματική έλξη ο ένας για τον άλλο καθώς περνούν τα χρόνια. Πολλοί άνθρωποι παραβλέπουν την επιθυμία αυτή ως βασικό στοιχείο της σχέσης, κάτι που όμως παίζει βασικό ρόλο.

Τσακώνεστε με «υγιή» τρόπο

Ναι, σε αυτή την χρονική στιγμή, όπως και εσείς και οι δύο φωνάζετε απογοητευμένοι ο ένας στον άλλο, απομακρύνεστε από το να ξεκινήσετε την προσπάθεια για να σώσετε την σχέση.

Αλλά ακόμα και στις πιο έντονες μάχες σας, αν συνεχίζετε να διατηρείτε τον αμοιβαίο σεβασμό και θυμάστε ότι απέναντι σας, έχετε έναν άνθρωπο που αν μη τι άλλο αγαπάτε πολύ, αυτό σας δίνει πολλές ελπίδες να καταφέρετε να «ξαναχτίσετε» την σχέση σας.

Κάνετε ακόμα ο ένας τον άλλο να χαμογελάει

Είναι δύσκολο να χαμογελάσεις όταν τσακώνεσαι – αλλά υπάρχουν ακόμα πολλές, πολλές φορές που γελάς. Τα inside jokes που έχετε, δεν μπορούν εν μία νυκτί να χάσουν την ισχύ τους.

Κάποιος που σε κάνει να χαμογελάς, είναι κάποιος που μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο και αν υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορεί να στο χαρίσει αυτό, ίσως χρειάζεται να προσπαθήσεις λίγο περισσότερο για το «μαζί».

belikeyou.gr