Σε λευκό κλοιό οι ορεινοί οικισμοί του δήμου Θέρμης - Από που μπορούμε να προμηθευτούμε αλάτι - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σε λευκό κλοιό οι ορεινοί οικισμοί του δήμου Θέρμης - Από που μπορούμε να προμηθευτούμε αλάτι


//H ανακοίνωση του Δ.Θέρμης:
 
Στα «λευκά» ντύθηκαν χθες το βράδυ οι οικισμοί Λιβάδι, Περιστερά, Μονοπήγαδο και Άγιος Αντώνιος του δήμου Θέρμης, με τη χιονόπτωση να εκδηλώνεται αρχικά στο Λιβάδι, στις 10 το βράδυ και σταδιακά και στις υπόλοιπες ορεινές Κοινότητες. 

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου βρίσκονταν από νωρίς το απόγευμα στο ορεινό δίκτυο Λιβαδίου και Αγίου Αντωνίου και υπό τον συντονισμό των αρμοδίων αντιδημάρχων Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνου Κουγιουμτζίδη και Συντήρησης και Αυτεπιστασίας Βασίλη Μουστάκα κράτησαν ανοιχτό το οδικό δίκτυο. Έτσι, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας κι ενώ διαρκούσε η χιονόπτωση, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν κανονικά, χωρίς προβλήματα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η κακοκαιρία που πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας από χθες Πέμπτη 14 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί και τα επόμενα 24ωρα.


Συγκεκριμένα, μέχρι και την Τρίτη – Τετάρτη διαδοχικά συστήματα θα επηρεάζουν τη χώρα, με κυρίαρχο στοιχείο τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που ήδη έχουν γίνει αισθητές από χθες βράδυ. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στο ορεινό οδικό δίκτυο του δήμου Θέρμης όπου σημειώνεται παγετός κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες. 

Εξάλλου, από αύριο Σάββατο έρχεται ένα νέο σύστημα από τα δυτικά που θα δώσει νέες πυκνές χιονοπτώσεις. Το κρύο θα συνεχιστεί μέχρι και τηνερχόμενη Τετάρτη.

Με απόφαση του δημάρχου Θέρμης Θόδωρου Παπαδόπουλου παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή η Πολιτική Προστασία του δήμου και οι υπάλληλοι όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και για όσο διαρκέσουν τα καιρικά φαινόμενα. 

Επίσης το Επιχειρησιακό Κέντρο για κάθε έκτακτη ανάγκη παραμένει στη διάθεση των πολιτών με την τηλεφωνική γραμμή 2310467110, ενώ οι πολίτες από σήμερα Παρασκευή 15, αλλά και αύριο Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021 έχουν στη διάθεσή τους, δύο επιπλέον τηλεφωνικές γραμμές, το 2310466339 και το πενταψήφιο νούμερο 15114 όπου θα μπορούν να επικοινωνούν από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. 

Για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα μπορούν να απευθύνονται και στις κατά τόπους Κοινότητες και τα τηλέφωνα που θα βρίσκονται αναρτημένα στην είσοδό τους.

 
Για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κακοκαιρία ο δήμος Θέρμης έχει στη διάθεσή του συνολικά επτά μηχανήματα (4 JCB, 2 εκχιονιστικά, 2 τροχήλατες αλατιέρες και ένα τρακτέρ), καθώς και 300 τόνους απόθεμα αλατιού. 

Χύμα αλάτι θα μπορούν να προμηθεύονται οι πολίτες, εφόσον υπάρχει ανάγκη, από τον Τρίλοφο, μπροστά από το κτίριο της Κοινότητας, από το εργοτάξιο Θέρμης και το εργοτάξιο των Βασιλικών. 

Παράλληλα υπάρχει συσκευασμένο αλάτι σε όλες τις Κοινότητες από όπου μπορούν να το προμηθεύονται οι πολίτες κατόπιν συνεννόησης με τους προέδρους των Κοινοτήτων.