Νέα έκτακτη χρηματοδότηση των Δήμων για τον κορωνοιό - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Νέα έκτακτη χρηματοδότηση των Δήμων για τον κορωνοιό


Νέο πακέτο έκτακτης χρηματοδότησης των δήμων για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών λόγω της πανδημίας , δρομολογεί η κυβέρνηση.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος , ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για την Αυτοδιοίκηση , Στέλιος Πέτσας , στην προ ημερών συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), όπου συμμετείχε και ο ίδιος μαζί με την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Ήδη , πρόσθεσε , έχουν ξεκινήσει οι σχετικές συζητήσεις μεταξύ του υπουργείου του και των Οικονομικών

Ο κ. Πέτσας , παραδέχθηκε ότι αρκετοί δήμοι «έχουν υποστεί οικονομική καθίζηση» και γι αυτό το λόγο, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου, είπε, δρομολογεί έναν νέο κύκλο έκτακτης οικονομικής χρηματοδότησης. Υπενθυμίζοντας ότι το 2020 υπήρξαν « 3 φάσεις στήριξης».

Οι απαραίτητοι πόροι της νέας χρηματοδότησης για το 2021, ανάφερε, θα αναζητηθούν από το Αποθεματικό , του οποίου « θα κάνουμε χρήση», είπε .

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, τη σχετική κυβερνητική απόφαση για την «στήριξη όπως προσδοκώ» που είπε, «θα είμαι σε θέση, μέσα στο Φεβρουάριο να σας πω συγκεκριμένα», σημείωσε.

Τέλος , άφησε ανοικτό με ποιο τρόπο θα γίνει η κατανομή της έκτακτης χρηματοδότησης, επισημαίνοντας τις «παραλλαγές» που επελέγησαν το 2020.

Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι επ΄ αυτού θα υπάρξει σχετική διαβούλευση με την ΚΕΔΕ, πριν καθορισθούν τα κριτήρια χρηματοδότησης για τους δήμους.

news-ta.grΔεν υπάρχουν σχόλια