Κοινό αίτημα δημοτικών παρατάξεων για σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κοινό αίτημα δημοτικών παρατάξεων για σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου



Κύριε Πρόεδρε,
Οι δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας του Δήμου Θέρμης «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ», «ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΑΥΡΙΟ», «ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ», «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ» και «ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» παρακολουθούμε με μεγάλη, οφείλουμε να τονίσουμε, ανησυχία την προσπάθεια που γίνεται από την κεντρική διοίκηση του Δήμου για τη μετακίνηση υπαλλήλων από τα δημοτικά καταστήματα που λειτουργούν στις Τοπικές Κοινότητες – λοιπούς οικισμούς του Δήμου στις υπηρεσίες του Δήμου μας που λειτουργούν στον οικισμό της Θέρμης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα και αφορμή για το αίτημά μας είναι η περίπτωση της Τοπικής Κοινότητας Βασιλικών της ομώνυμης Δημοτικής Ενότητας από την οποία το τελευταίο έτος μετακινήθηκαν δύο υπάλληλοι προς τις υπηρεσίες της κεντρικής διοίκησης στην έδρα του Δήμου, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί πλείστα όσα προβλήματα στη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών της Τοπικής Κοινότητας, αλλά και, το σημαντικότερο, στην εξυπηρέτηση των κατοίκων – συνδημοτών μας της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών.

Για το ζήτημα αυτό έχουν ήδη κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο εγγράφως, αλλά και προφορικά, οι αντιρρήσεις – αμφιβολίες όλων των παραπάνω αναφερόμενων δημοτικών παρατάξεων, με κύριο άξονα των επιφυλαξεων μας την έκφραση ευλογών αμφιβολιών μας για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των Βασιλικών και την υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων από τον Δήμο μας υπηρεσιών προς αυτούς.

Ήδη, από τη μετακίνηση του πρώτου υπαλλήλου είναι ορατά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην αντιμετώπιση των αγροτικών θεμάτων της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών, καθώς ο αντικαταστάτης του δεν έχει την ίδια γνώση του αντικειμένου, αλλά και την ίδια εμπειρία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής.

 Το πρόβλημα, όμως, μεγεθύνθηκε, με τη μετακίνηση και δεύτερου δημοτικού υπαλλήλου από την Τοπική Κοινότητα Βασιλικών στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Θέρμης. Πλέον, στο Δημοτικό κατάστημα Βασιλικών είναι εγκατεστημένοι μόνο δύο υπάλληλοι του Δήμου, ο ένας από τους οποίους, μάλιστα, πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί συντόμως και ο έτερος έχει και συνδικαλιστικά καθήκοντα.

 Την 8.1.2021 το Δημοτικό κατάστημα άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό με μεγάλη καθυστέρηση το πρωί, διότι δεν υπήρχε κανένας δημοτικός υπάλληλος να εξυπηρετήσει τους κατοίκους των Βασιλικών και ολόκληρης της Δημοτικής Ενότητας. 

Επίσης, από την ημέρα μετακίνησης του παραπάνω υπαλλήλου στην Οικονομική Υπηρεσία μέχρι και πρόσφατα, υπήρχε θέμα με την άσκηση των καθηκόντων του ληξίαρχου για ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα Βασιλικών, αλλά, πολύ περισσότερο, υπήρχε πρόβλημα εξυπηρέτησης των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας των Βασιλικών, οι οποίοι για μια απλή ταφή και άδεια ταφής έπρεπε να μεταβούν, υποχρεωτικά, στη Ν. Ραιδεστό για τη διεκπεραίωση της υπόθεσής τους και, στη συνέχεια, σε τράπεζα στη Θέρμη.

Είναι προφανές από όλα τα παραπάνω ότι, δυστυχώς, η όποια μετακίνηση υπαλλήλων, εν προκειμένω από τα Βασιλικά αλλά και από οποιαδήποτε άλλη κοινότητα, προς την κεντρική διοίκηση δεν λειτουργεί προς όφελος των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας , υποβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων από τον Δήμο μας υπηρεσιών στους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας και, εν τέλει, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα, πιθανά να, επιλύει. 

Περαιτέρω, με τον τρόπο αυτό διοίκησης του Δήμου που έχει υιοθετηθεί από την πλευρά της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης, αντί να επιτυγχάνεται η αποκέντρωση των υπηρεσιών του, αντίθετα, ενισχύεται ο υδροκεφαλισμός της λειτουργίας του.

Εάν δε συνεχίσει η διοίκηση του Δήμου μας να λειτουργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο και αποφασίσει, στο προσεχές μέλλον, τη μετακίνηση υπαλλήλων και από τη Δημοτική Ενότητα Μίκρας προς την κεντρική διοίκηση στη Θέρμη, θα δημιουργηθούν τα ίδια προβλήματα.

Κατόπιν των παραπάνω, κύριε Πρόεδρε,

ΖΗΤΟΥΜΕ τη σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα συζήτησης « την ομαλή, απρόσκοπτη και επαρκή λειτουργία των αποκεντρωμένων υπηρεσιών του Δήμου μας, την παροχή των βέλτιστων υπηρεσιών από τον Δήμο μας σε όλους τους κατοίκους των αποκεντρωμένων οικισμών του Δήμου μας στον τόπο κατοικίας τους, χωρίς να απαιτείται η μετάβασή τους στην έδρα του Δήμου για την εξυπηρέτησή τους και την αντιμετώπιση των αναγκών – προβλημάτων τους »

Παρά τις διαφορετικές μας προσεγγίσεις, που θα αναπτύξουμε στη συνεδρίαση, υπογράφουμε την παρούσα αίτηση, μετά την άρνησή σας να συζητηθεί το θέμα προ ημερησιας διάταξης σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ


« ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΟΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ »
« ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΑΥΡΙΟ »
« ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ »
« ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ »
« ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ »