Γνωρίζεις πόσα κιλά ζυγίζει ο εγκέφαλος του ανθρώπου; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γνωρίζεις πόσα κιλά ζυγίζει ο εγκέφαλος του ανθρώπου;



Για να έχεις ιδέα τι κουβαλάς στο κεφάλι σου.
Πόσο ζυγίζει αυτό που σε κάνει έξυπνο;
Τα μέλη του σώματος μας από μόνα ζυγίζουν αρκετά και κάποια από αυτά περισσότερο από άλλα. Το κεφάλι είναι ένα πολύ βαρύ μέλος του σώματος, ίσως από τα πιο βαριά μαζί με τα πόδια.

Αλλά, πριν χαρούμε για το γεγονός ότι λόγω μεγαλύτερου εγκεφάλου μπορεί να είμαστε πιο έξυπνοι, ας μάθουμε ότι η ευφυΐα δεν είναι θέμα μεγέθους αλλά τρόπου και ταχύτητας επικοινωνίας των κυττάρων του εγκεφάλου μεταξύ τους, σύμφωνα με επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του 
Πανεπιστημίου Keele.


Τελικά όμως πόσο ζυγίζει ο εγκέφαλος ενός ανθρώπου; Είναι κι αυτό ένα αξιοπερίεργο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί για να μας φύγει η περιέργεια.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις πόσο ζυγίζει ο ανθρώπινος εγκέφαλος:



Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσα γραμμάρια ζυγίζει ο εγκέφαλός σου; Δύσκολο βέβαια να το μάθεις, αν δεν τον βάλεις στη ζυγαριά.



Ωστόσο οι επιστήμονες μέτρησαν πολλούς αρσενικούς και θηλυκούς εγκεφάλους και βρήκαν πως ο ανδρικός εγκέφαλος ζυγίζει – κατά μέσον όρο – περίπου 1.273 γραμμάρια, ενώ ο γυναικείος περίπου 1.131



Πάντως, αν θέλεις να κρατάς τον εγκέφαλό σου σε φόρμα, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τη συμβουλή των ειδικών:



Όσο περισσότερο τον αναγκάζεις να μαθαίνει συνεχώς νέες δεξιότητες, τόσο περισσότερο αυξάνεται το μέγεθος ορισμένων τμημάτων του, όπως ο ιππόκαμπος που παίζει ρόλο στη μνήμη και στην ικανότητα περιήγησης στον χώρο.


NewsBomb