Πεντανόστιμη Γεμιστή ψητή Πατάτα…
Συστατικά:4 πατάτες μεγάλου μεγέθους
1-2 κ.σ. λάδι
4 κ.γ. βούτυρο
2 αυγά
1/2 ποτήρι του νερού γάλα
1 μπολ τριμμένο τυρί τσένταρ
αρκετό αλάτι, πάπρικα, νιφάδες πιπεριού, θυμάρι
Για απο πάνω:
4 κ.γ. βούτυρο
τριμμένο τυρί cheddar
πάπρικα
ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις πατάτες και τις στεγνώνουμε.
- Τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
- Αλείφουμε με φυτικό λάδι όλες τις πατάτες γύρω γύρω με μια βούρτσα.
- Ψήνουμε για 1 ώρα στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι το πιρούνι να καρφώνετε εύκολα.
- Κόβετε ένα λεπτό στρώμα από πάνω και αδειάζουμε με ένα κουτάλι του γλυκού τις πατάτες εσωτερικά και βάζουμε όλο το εσωτερικό της πατάτας σε ένα μπολ
- Ρίχνουμε 1 κγ βούτυρο μέσα σε κάθε πατάτα και αφήνουμε να λιώσει και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα και χτυπάμε με σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε το τσενταρ αλάτι πιπέρι πάπρικα, θυμάρι και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε μέσα στο υγρό μείγμα σταδιακά τις πατάτες από το μπολ και τα ανακατεύουμε σε ένα υγρό πουρέ.
- Γεμίζουμε τις πατάτες στο ταψί με τον υγρό πουρέ και από πάνω βιάζουμε 1 κγ βούτυρο
- Βάζουμε να ψηθεί για 15 λεπτά.
- Τέλος βάζουμε από πάνω τυρί τσεντερ και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά βγάζουμε
- και πασπαλίζουμε με πάπρικα και μαϊντανό και έτοιμες