Έκλαιγαν απ’ τα γέλια: Η σκηνή-έπος του Βέγγου που γονάτισε το συνεργείο στο γύρισμα (βίντεο) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έκλαιγαν απ’ τα γέλια: Η σκηνή-έπος του Βέγγου που γονάτισε το συνεργείο στο γύρισμα (βίντεο)



Η απόπειρα να ξεχωρίσεις μια αγαπημένη σκηνή από ταινίες του Θανάση Βέγγου μοιάζει με την απόπειρα να ξεχωρίσεις την πιο όμορφη γυναίκα που έχεις δει στη ζωή σου.
Όσο κι αν είσαι βέβαιος για την επιλογή σου, όσο καλά κι αν (νομίζεις ότι) την έχεις διαλέξει πάντα έρχεται στο μυαλό σου μια άλλη.

Πάντα αναφωνείς «ω, ναι ρε π…η, είναι κι αυτή». Ή «καλά, είναι δυνατόν να ξεχάσαμε ετούτη»;

Μπορεί λοιπόν να καταλήγεις συνήθως μπερδεμένος και να παραιτείσαι τελικά από την προσπάθεια, ωστόσο συμφωνείς ότι υπάρχουν και κάποιες «αντικειμενικές» επιλογές.

Κάποιες ερμηνείες που έχουν μείνει αξέχαστες σε όλους ανεξαιρέτως.

Κάποια συγκεκριμένες σκηνές που θα έβαζες το χέρι σου στη φωτιά ότι (εκτός από σένα) οποιοσδήποτε τις ξαναβλέπει, ξεκαρδίζεται ΠΑΝΤΑ σαν να ‘ναι η πρώτη φορά:

Όπως εκείνη που υποδύθηκε τον σερβιτόρο με «θύμα» τον Βασιλάκη Καΐλα…



Αν και πρόκειται για μια από τις σπάνιες φορές που ο «καλός μας άνθρωπος» εμφανιζόταν νευριασμένος και παρόλο που απέναντί του είχε το πιτσιρίκι που ταυτίστηκε με τις μελό ταινίες, το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το αντίθετο:

Σπαρταριστό…

Διότι δεν ήταν μόνο το γεγονός πως είχε εκνευριστεί πριν καν η οικογένεια πατήσει το πόδι της στο εστιατόριο «Αλικαρνασσός» (όπου είχε προσληφθεί με βύσμα από τον βουλευτή Μπακατσουλάρα).

Πως είχε αρχίσει ήδη να «βράζει» με τις υπερβολικές απαιτήσεις του μάγκα (ο οποίος του ζήτησε να διαβάσει όλη την «καταλογάρα» με τα «φαγιά») και τη μάταιη προσπάθεια να συνεννοηθεί με τον κουφό («εγώ μπορώ να στα πω, εσύ μπορείς να τ’ ακούσεις»;).



Ούτε πώς προέβλεψε από νωρίς την απόλυσή του μονολογώντας «δεν με βλέπω να στεριώνω εδώ μέσα» όταν οι γονείς αγωνίζονταν μάταια να πείσουν το (νηστικό επί μια βδομάδα) παιδάκι τους να βάλει κάτι στο στόμα του.

Ήταν κυρίως η αφόρητη πίεση που είχαν αρχίσει να του ασκούν οι πελάτες, την ώρα που αράδιαζε όλο τον κατάλογο για να βρει κάτι που θα του αρέσει.

Τα παλαμάκια και τα χτυπήματα με το πιρούνι στο πιάτο που τριβέλιζαν κι άλλο τα νεύρα του την ώρα που προσπαθούσε να μείνει ψύχραιμος με το πείσμα του Γιαννάκη.

Και το λυτρωτικό εντέλει (κι ας το πλήρωσε με σφαλιάρες μετέπειτα) τρίψιμο της μακαρονάδας στη μούρη του έπειτα από 22 -μετρημένες- φορές που το κακομαθημένο φώναξε «ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΩ»!



  menshouse.gr