Μίνα Γκάγκα: Δεν αποκλείεται το εμβόλιο της Astrazeneca να γίνεται στα φαρμακεία - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μίνα Γκάγκα: Δεν αποκλείεται το εμβόλιο της Astrazeneca να γίνεται στα φαρμακείαΑισιόδοξη για την πορεία της πανδημίας εμφανίστηκε η η πνευμονολόγος και διευθύντρια της 7ης κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα.
«Τα κρούσματα δεν αυξάνονται αλλά είναι ακόμη νωρίς, ο περισσότερος κόσμος κρατάει πάντως τα μέτρα. Είναι αισιόδοξο αυτό» είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6.

Μιλώντας για το άνοιγμα της εστίασης, είπε ότι υπάρχει μια δυσκολία διότι είναι κλειστοί οι περισσότεροι χώροι και οι άνθρωποι βρίσκονται χωρίς μάσκα.

«Είναι απαραίτητο να διατηρούμε τον κύκλο των κοινωνικών επαφών κλειστό, επισημαίνοντας ότι αν βγαίνουμε κάθε μέρα με διαφορετικά πρόσωπα, είναι επικίνδυνο» ανέφερε.

«Τα νοσοκομεία αντέχουν το βάρος των εμβολιασμών»

Η κ. Γκάγκα διαβεβαίωσε ότι τα νοσοκομεία «αντέχουν» να σηκώσουν το βάρος με τους εμβολιασμούς.

«Τα νοσοκομεία κάνουν εφημερίες, δεν κάνουμε κάτι καινούργιο, είναι τα νοσοκομεία σε θέση να κάνουν τους εμβολιασμούς, υπάρχει προσωπικό ακόμη και αν χρειαστεί εθελοντικά να μείνουμε παραπάνω» ανέφερε.

Σύμφωνα με την κ. Γκάγκα, «τα νοσοκομεία κάνουν εφημερίες για όλα τα επείγοντα, έρχεται ο κόσμος και εξυπηρετείται κανονικά». Επισήμανε ότι όπου υπήρχε ανάγκη έγιναν προσλήψεις. Παράλληλα, σημείωσε ότι παρόλα αυτά στην επαρχία, ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα, υπήρξε αρκετή πίεση στους συναδέλφους της. «Είναι πρωτόγνωρες συνθήκες», σημείωσε.


«Το εμβόλιο της AstraZeneca μπορεί να γίνεται στα φαρμακεία»


«Αναμένεται από τον επόμενο μήνα, αν εγκριθεί μέσα στον Ιανουάριο το εμβόλιο, να κυκλοφορήσουν οι πρώτες παρτίδες της Astrazeneca. Δεν αποκλείεται το εμβόλιο της Astrazeneca να γίνεται στα φαρμακεία» σημείωσε η πνευμονολόγος.

Όπως εξήγησε, το εμβόλιο της Pfizer γίνεται σε ειδικά εμβολιαστικά κέντρα λόγω συνθηκών διατήρησης, καθώς δεν είναι εύκολο να συντηρηθεί στους -70 βαθμούς Κελσίου.

Εκτίμησε δε, ότι αναμένεται από τον επόμενο μήνα, αν εγκριθεί μέσα στον Ιανουάριο, να κυκλοφορήσουν οι πρώτες παρτίδες της Astrazeneca.

Δεν υπάρχουν σχόλια