Τα 8 σημεία στο σπίτι που κρύβουν απίστευτη βρωμιά που δεν φαίνεται - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τα 8 σημεία στο σπίτι που κρύβουν απίστευτη βρωμιά που δεν φαίνεται



Σε κάθε σπίτι υπάρχει η βρωμιά που φαίνεται (και συνήθως είναι αυτή που καθαρίζουμε σε εβδομαδιαία βάση) και αυτή που είναι χωμένη σε κάποια σημεία του σπιτιού και δεν είναι εμφανής με την πρώτη ματιά. Οι ειδικοί τονίζουν πως σε πολλά σημεία του σπιτιού μαζεύονται βακτήρια όπως σταφυλόκοκκος, μούχλα, σαλμονέλα, E. Coli και άλλα που μπορούν να βλάψουν την υγεία μας. Παρακάτω θα δείτε μια λίστα με όλα τα σημεία που κρύβουν βρωμιά και πρέπει να καθαρίζονται τακτικά

Πάγκος κουζίνας
Πόσο συχνά καθαρίζετε τον πάγκο της κουζίνας σας σε όλη του την επιφάνεια; Οι περισσότερες νοικοκυρές συνηθίζουν να καθαρίζουν μόνο τις επιφάνειες που «φαίνονται» βρώμικες και όχι σε βάθος. Η ιδανική λύση είναι να περνάτε όλο τον πάγκο μια φορά την εβδομάδα με πολυκαθαριστικό χλωρίου. Για πολύ δυνατούς λεκέδες μπορείτε να προσθέσετε λίγη ταλκ στο καθαριστικό σας και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

Ξύλο κοπής
To ξύλο κοπής είναι ένα εργαλείο μέσα στην κουζίνα που αν το χρησιμοποιείτε καθημερινά τότε θα πρέπει να το πλένετε καθημερινά! Πάνω του συσσωρεύονται βακτήρια και βρωμιές και γι’αυτό είναι σημαντικό να το καθαρίζετε σωστά. Ρίξτε πάνω στο ξύλο μαγειρική σόδα και λίγο ζεστό νερό.

Tip! Σε περίπτωση που έχετε κόψει πάνω στο ξύλο κοπής κοτόπουλο ή κρέας καθαρίστε αρχικά το ξύλο με αλάτι και ξύδι και στη συνέχεια πλύντε καλά με υγρό πιάτων.

Πιάτα και πιατοθήκη
Μπορεί να σας ακούγεται παράλογο αλλά τα πιάτα είναι ένα από τα πράγματα που κρύβουν βρωμιά. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές νοικοκυρές καθαρίζουν επιφανειακά τα πιάτα τους, μη δίνοντας βάση στο κάτω μέρος των πιάτων, με αποτέλεσμα όταν τοποθετούνται στο ράφι, ο πάτος του ενός πιάτου να λερώνει την πάνω επιφάνεια του άλλου. Καθαρίστε τα πιάτα σας σωστά και αποτελεσματικά με το υγρό πιάτων τ. Όσον αφορά την πιατοθήκη σας καλό είναι να την απολυμαίνετε τουλάχιστον κάθε 2­-3 εβδομάδες με ζεστό νερό, υγρό πιάτων.

Φούρνος
Όσο κι αν ο φούρνος σας μαγειρεύει αργά και σταθερά, κάποια καμένα υπολείμματα, λίπη και πιτσιλιές θα πεταχτούν σίγουρα στο εσωτερικό του. Το ίδιο συμβαίνει και με τις εστίες! Πολλές νοικοκυρές δεν καθαρίζουν τακτικά τον φούρνο τους γιατί τους φαίνεται μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία.

Πλυντήριο ρούχων
Έχετε ακούσει ποτέ για απολύμανση πλυντηρίου; Ε δεν φαντάζεστε πόσο σημαντικό είναι να παραμένει το πλυντήριό σας καθαρό, όχι μόνο για να έχετε ρούχα καθαρά και μυρωδάτα αλλά και για να το διατηρείται περισσότερα χρόνια σε καλή κατάσταση. Πώς θα απολυμάνετε το πλυντήριο ρούχων;

Βήμα 1ο: Καθαρίστε με σπογγοπετσέτα το λάστιχο της πόρτας ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που ολοκληρώνεται μια πλύση!

Βήμα 2ο: Σε περίπτωση που έχετε παρατηρήσει δυσάρεστη μυρωδιά στο πλυντήριό σας σημαίνει πως έχει αρχίσει να δημιουργείται μούχλα. Ανακατέψτε σε ένα λεκανάκι ίση ποσότητα χλωρίου και ζεστού νερού και βουτήξτε στο μείγμα μια πετσέτα.

Bήμα 3ο: Τοποθετήστε την πετσέτα πάνω στο σημείο που έχετε παρατηρήσει μούχλα και αφήστε το μείγμα να δράσει για 30 λεπτά.

Βήμα 4ο: Στη συνέχεια τοποθετήστε 1 φλ. χλώριο στην υποδοχή του απορρυπαντικού και βάλτε το πλυντήριο σε λειτουργία (σε πλύση με καυτό νερό) αφήνοντας την πετσέτα μέσα σε αυτό.

Απολυμάνετε το πλυντήριο ρούχων με χλώριο και σπογγοπετσέτα

Προσοχή! Να φοράτε πάντα γάντια όταν ακουμπάτε χλώριο και μην τοποθετείτε άλλα ρούχα στο πλυντήριο όταν κάνετε την απολύμανση.

Ράγες μπαλκονόπορτας Καθαρίστε τις ράγες της μπαλκονόπορτας με χλώριο και κάθε βρωμιά θα εξαφανιστεί σε ελάχιστο χρόνο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε χλώριο σε χαρτί κουζίνας και να το τοποθετήσετε πάνω στις ράγες. Αφήστε τις εκεί για 30 λεπτά και αμέσως μετά τρίψτε τις ράγες με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Στο τέλος ξεπλύνετε με νερό!

Ακολουθήστε τα σωστά βήματα καθαρισμού για να μένει το σπίτι σας καθαρό για περισσότερο διάστημα.

Αρμοί στα πλακάκια
Καθαρίστε αποτελεσματικά τους αρμούς στα πλακάκια χρησιμοποιώντας ένα ζευγάρι γάντια, χλώριο και ένα βαμβακερό πανί. Αρχικά φορέστε γάντια και ρίξτε χλώριο στο πανί. Τρίψτε ελαφρώς και αφήστε τη χλωρίνη να δράσει για μερικές ώρες. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με μπόλικο νερό.

Πλαίσια πόρτας
Ποιος θα το φανταζόταν πως το πλαίσιο της εξώπορτας αλλά και κάθε πόρτας στο σπίτι μας γεμίζουν με τόση βρωμιά και σκόνη (θα πάθετε πλάκα αν περάσετε αυτές τις επιφάνειες με μια σπογγοπετσέτα). Καθαρίστε τα αποτελεσματικά προσθέτοντας στην σπογγοπετσέτα σας λίγο υγρό γενικής χρήσης !