Ολοκληρώθηκε το 3ο ''Olympic Day Run'' Greece - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ολοκληρώθηκε το 3ο ''Olympic Day Run'' Greece



Με τεράστια επιτυχία και παρά τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, ολοκληρώθηκε το 3ο ''Olympic Day Run'' Greece, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, στο πλαίσιο του παγκόσμιου εορτασμού της Ολυμπιακής Ημέρας.
Ο μοναδικός Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου (Olympic Run) της χώρας με τη σφραγίδα των Ολυμπιακών κύκλων, φέτος πραγματοποιήθηκε σε virtual μορφή, με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας, δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες δρομείς να τρέξουν με ασφάλεια από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, για να διαδώσουν το μήνυμα των Ολυμπιακών αξιών.
 
Τη έναρξη αλλά και τη λήξη του αγώνα, κήρυξε ο κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 3ου ''Olympic Day Run'' Greece, ο οποίος χαιρέτησε το εγχείρημα ως μέσο αθλητικής αναγέννησης για την Ολυμπιακή μας πόλη και τη χώρα, ενώ ανανέωσε το ραντεβού με τους δρομείς, στη γραμμή της εκκίνησης του 4ου Olympic Day Run, το 2021. Όπως ανέφερε ο ίδιος ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: 



''Ως Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του ''Olympic Day Run'' Greece νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσοι, εν μέσω μιας δύσκολης συγκυρίας, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έτρεξαν μαζί μας στο μοναδικό Ολυμπιακό Run της χώρας. Συγχρόνως, καλωσορίζω τα νέα μέλη της μεγάλης Ολυμπιακής μας ομάδας, με την υπόσχεση ότι μαζί με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το Ολυμπιακό Μουσείο, τον ΣΕΓΑΣ, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπισμού OLYMPIA και τους επαγγελματικούς, αθλητικούς και θεσμικούς φορείς της πόλης και της χώρας θα συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε δράσεις που γαλουχούν τη νέα γενιά αθλητών και διαμορφώνουν το αθλητικό και πολιτιστικό μέλλον της χώρας. Το 2021, 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και 150 χρόνια από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, δίνουμε όλοι μαζί ραντεβού στη γραμμή της εκκίνησης του 4ου ''Olympic Day Run'' Greece, αλλά και πολλών άλλων πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων''.

Το 3ο ''Olympic Day Run'' Greece διοργανώθηκε από το Ολυμπιακό Μουσείο, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσ/νίκης, τον ΣΕΓΑΣ, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπισμού ''OLYMPiA'' και με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών, Διακεκριμένων Αθλητών, Αθλητικών Συλλόγων και Θεσμικών Φορέων από όλη τη χώρα, με την υποστήριξη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, της Ελληνικής Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών και της ΔΕΘ-HELEXPO.

 Ο αγώνας έγινε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, και των Δήμων Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Θέρμης, Καλαμαριάς, Κορδελιού-Ευόσμου, Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά και Πυλαίας-Χορτιάτη.

Η PROTERGIA, Χρυσός Χορηγός του Ολυμπιακού Μουσείου και του Olympic Day Run, η Εθνική Ασφαλιστική, Μέγας Χορηγός, ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης και η Alumil, Αργυροί Χορηγοί, ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, Χάλκινος Χορηγός, καθώς και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Χορηγοί Εξοπλισμού, η εταιρεία Βίκος, η εταιρεία Eco-car και το ξενοδοχείο Grand Hotel Palace υποστηρίζουν το όραμα του Ολυμπιακού μας Μουσείου, προσφέροντας την ευγενική τους αρωγή στην υλοποίηση του εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, που αναδεικνύει τη χώρα μας στον παγκόσμιο Ολυμπιακό χάρτη.