25η Μαρτίου: Μεγαλειώδη παρέλαση με Πούτιν, Μακρόν και πρίγκιπα Κάρολο σχεδιάζει η κυβέρνηση - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

25η Μαρτίου: Μεγαλειώδη παρέλαση με Πούτιν, Μακρόν και πρίγκιπα Κάρολο σχεδιάζει η κυβέρνηση



Στην πραγματοποίηση μιας μεγαλειώδους στρατιωτικής παρέλασης την Πέμπτη 25 Μαρτίου στοχεύει η κυβέρνηση, με αφορμή το ορόσημο της συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.
Παρά τα όποια προβλήματα δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού, η σκέψη είναι όχι απλώς να πραγματοποιηθεί η παρέλαση, αλλά να έχει παρόντες και υψηλότατους καλεσμένους στο βάθρο των επισήμων μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων.

Ήδη στο πλαίσιο των εορτασμών για τους δύο αιώνες από τον σηκωμό του Γένους έχουν σταλεί προσκλήσεις εκ μέρους του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, στον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν και στον κληρονομικό διάδοχο του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο. Ήτοι, στους εκπροσώπους των τριών Μεγάλων Δυνάμεων που συνέδραμαν στον εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα μας.

Με την αποστολή των προσκλήσεων η Ελλάδα θέλει να στείλει παράλληλα ένα σαφές μήνυμα προς τη γειτονική Τουρκία, ότι διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τους συμμάχους της (οι οποίοι κατατρόπωσαν τον οθωμανικό στόλο στη ναυμαχία του Ναυαρίνου το 1827) και πως αυτή η φιλία και συνεργασία εξακολουθεί να