Λιανεμπόριο: Τι ανοίγει και πως από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Λιανεμπόριο: Τι ανοίγει και πως από Δευτέρα 18 ΙανουαρίουΛιανεμπόριο άνοιγμα: 
Ο υπουργός Ανάπτυξης διευκρίνισε πώς θα ανοίξουν τα καταστήματα.

Τις διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση μετά τη σημερινή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων έκανε στη σημερινή ενημέρωση ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Τόνισε ότι αν κάτι δεν πάει καλά, η κυβέρνηση θα πάρει πίσω τα μέτρα.
Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε αρχικά ότι μετά την πολύωρη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων σήμερα, πάρθηκε η έγκριση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Πρόσθεσε ακόμα ότι θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, οι υπηρεσίες διαιτολογίας, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ.

Τα καταστήματα θα κλείνουν στις 20:00, ενώ θα υπάρχει χρονικός περιορισμός δύο ωρών για τις αγορές μας.

Δείτε αναλυτικά τις αποφάσεις για το άνοιγμα:

-Διατηρείται η απαγόρευση μετακινήσεων (curfew) από τις 9:00 μ.μ. έως 5:00.π.μ
-Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων.
-Διατηρείται ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033.
-Έναρξη λειτουργίας, από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.
-Προαιρετική λειτουργία καταστημάτων, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.
-Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.
-Μετακίνηση με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης
-Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.
-Διάρκεια 2 ωρών κατά οποία ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή, με συγκριτικό χρονικό σημείο την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.
-Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα (4) άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).
-Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets), ορίζεται ως εξής: Ένας (1) πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.
-Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.
-Προσαύξηση προστίμων κατά 50% για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.
-Στις περιοχές αυξημένου κινδύνου θα λειτουργούν μόνο τα εμπορικά καταστήματα με τη διαδικασία παράδοσης εκτός (click away).

Ειδικοί όροι λειτουργίας

Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα.
-Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.
-Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
-Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.
-Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.
-Προαιρετική λειτουργία την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου.
-Για τις υπηρεσίες πλην των κομμωτηρίων, κουρείων και διαιτολογίας, απαιτείται η ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass.
-Για τις υπηρεσίες πλην των κομμωτηρίων, κουρείων και διαιτολογίας, απαιτείται η ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass. Ο πληθυσμός των πελατών είναι ενιαίος, ανεξαρτήτως επιπέδων ορόφων και δεν συμπεριλαμβάνει τους εργαζόμενους.

Δείτε τι ανοίγει από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου
OTA VOICEΔεν υπάρχουν σχόλια