Έρχεται στις 18/1 το «Λευκό Βέλος» της ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Ταχύτητες έως 200 χλμ. στον σιδηρόδρομο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έρχεται στις 18/1 το «Λευκό Βέλος» της ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Ταχύτητες έως 200 χλμ. στον σιδηρόδρομοΣτις 18 Ιανουαρίου φτάνει από την Ιταλία στη Θεσσαλονίκη το πρώτο από τα πέντε τρένα πρώτης γενιάς με την επωνυμία «Λευκό Βέλος», τα οποία φέρνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ελλάδα, προκειμένου να αναβαθμίσει τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Το πρώτο δρομολόγιο του νέου τρένου με επιβάτες θα πραγματοποιηθεί στην γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη στις 25 Μαρτίου με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την επανάσταση του 1821.

Το συγκεκριμένο τρένο είναι το ETR 470 n. 07 της Τrenitalia, το οποίο ανακατασκευάστηκε πλήρως, βάφτηκε στα χρώματα της ελληνικής εταιρείας και θα αποτελέσει την αμαξοστοιχία ETR 470 n. 01 της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ. Φίλιππος Τσαλίδης, τα νέα τρένα που αναπτύσσουν ταχύτητες 200 χιλιομέτρων την ώρα θα παραδοθούν σταδιακά, αφού πραγματοποιηθούν δοκιμαστικά στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ήδη στην Ιταλία έχουν μεταβεί μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να λάβουν σχετική εκπαίδευση και κατάρτιση και να φέρουν το πρώτο τρένο στην Ελλάδα.

Το κόστος της επένδυσης για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ διαμορφώνεται σε 52 εκατ. ευρώ.


Εστιατόριο και μπαρ

Τα νέα τρένα θα έχουν εννέα βαγόνια, ένα εκ των οποίων θα είναι εστιατόριο και μπαρ. Θα έχουν τρία βαγόνια πρώτης θέσης και τέσσερα οικονομικής.

Κάθε τρένο θα μπορεί να μεταφέρει περισσότερους από 600 επιβάτες και θα περιλαμβάνει υψηλά στάνταρ και όλες εκείνες τις ανέσεις – καλύτερες του αεροπλάνου- για ένα ξεκούραστο και γρήγορο ταξίδι.

Δεδομένων των συνθηκών του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου που συνεχώς βελτιώνεται, τα νέα τρένα θα μπορούν αναπτύσσουν ταχύτητες της τάξεως των 160 χιλιομέτρων και διαδρομή Αθήνα -Θεσσαλονίκη θα καλύπτεται στις τρεις ώρες και ένα τέταρτο από τις τέσσερις που είναι σήμερα.


  moved.gr