Lockdown: Ποια καταστήματα ανοίγουν από Δευτέρα και ποια παίρνουν σειρά - Τα νεότερα για τα κομμωτήρια - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Lockdown: Ποια καταστήματα ανοίγουν από Δευτέρα και ποια παίρνουν σειρά - Τα νεότερα για τα κομμωτήρια



Βήμα- βήμα διαμορφώνει το Μέγαρο Μαξίμου και ανάλογα με τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων τον οδικό χάρτη για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας λόγω του ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό.
Το αρχικό πλάνο που προέβλεπε άρση του lockdown για αρκετές δραστηριότητες πριν από τα Χριστούγεννα έχει πλέον αναθεωρηθεί. Από Δευτέρα ανοίγουν μόνο τα καταστήματα με εποχικά είδη (χριστουγεννιάτικα, στολίδια, έλατα κ.α.) και θα επιτρέπεται να πωλούνται και στα σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ1, την ερχόμενη Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, εκτός απροόπτου αναμένεται να ανοίξουν τα κομμωτήρια. Αν τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, τότε στις 14 Δεκεμβρίου θα ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες του λιανεμπορίου. Αρχικά θα επαναλειτουργήσουν τα μικρά εμπορικά καταστήματα και στη συνέχεια τα μεγαλύτερα. 

Μεταξύ αυτών που θα ανοίξουν εκτιμάται ότι θα είναι και τα καταστήματα παιχνιδιών. Στα καταστήματα που θα λειτουργήσουν ξανά, θα "ενεργοποιηθεί" σε μεγάλο βαθμό το click away, με την παραγγελία και την προπληρωμή του προϊόντος που επιθυμεί ο καταναλωτής ο οποίος εν συνεχεία να βγαίνει και να πηγαίνει μόνο για να το παραλάβει.

Ορισμένοι εισηγούνται το άνοιγμα των καφέ πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά μόνο χρησιμοποιώντας τους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα υπάρχουν αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών.

Τα δεδομένα έχουν αλλάξει και για τα σχολεία. Αν και αρχικά πολλοί θεωρούσαν ότι θα ανοίξουν τουλάχιστον τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία στις 7 Δεκεμβρίου, τελικά μπήκε "φρένο" από τους λοιμωξιολόγους, οι οποίοι επισημαίνουν ότι η εισήγησή τους δεν οφείλεται στη μεταδοτικότητα του κορωνοϊού μεταξύ των παιδιών, καθώς τα ποσοστά είναι χαμηλά, αλλά στην προσπάθεια να περιοριστούν οι μετακινήσεις και τα φαινόμενα συνωστισμού έξω από τα σχολεία. 

Μετά τις γιορτές φαίνεται ότι θα επαναλειτουργήσει και η εστίαση, ενώ το ίδιο αναμένεται να ισχύσει και για τα μεγάλα κλειστά εμπορικά κέντρα. Όσον αφορά τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα όπως είπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα ανοίξουν μόλις έρθει το εμβόλιο.