Click away: Τι ισχύει για αγορές σε άλλο δήμο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Click away: Τι ισχύει για αγορές σε άλλο δήμο



Πόσοι και πως μπορείτε να ψωνίσετε σε άλλο Δήμο – Οδηγός για τα click away ψώνια σας
  
Διευκρινίσεις σχετικά με τις μετακινήσεις σε άλλους δήμους για αγορές εν μέσω lockdown και την ενδεχόμενη επιβολή προστίμων έδωσε ο Γ.Γ. Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Όπως εξήγησε, η μετακίνηση από δήμο σε δήμο της ίδιας Περιφέρειας για αγορές είναι επιτρεπτή διαδικασία καλώντας όσους τους επιβλήθηκε πρόστιμο «επειδή πήγαν σε άλλο δήμο για ψώνια, να κάνουν ενστάσεις»
Πολλά είναι τα περιστατικά που έχουν καταγγελθεί στις αρμόδιες αρχές, αν και ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε ότι η μετακίνηση σε άλλον δήμο για αγορές είναι επιτρεπτή, εφόσον ακολουθούνται οι υπόλοιπες διαδικασίες.

Για τη μετακίνηση παραλαβής με click away

Έτσι όσον αφορά στις μετακινήσεις, για παραλαβή παραγγελίας μέσω click away, επιτρέπεται η μετακίνηση εντός της ίδιας περιφέρειας μόνο όμως για ένα άτομο. Επιπλέον, το ωράριο των καταστημάτων τροφίμων είναι το εξής: από τις 21:00 αντί 20:30. Σημειώνεται ότι το ωράριο λειτουργίας είναι έως τις 21:00, με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1:00. Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα τροφίμων και τα click away θα λειτουργήσουν και στις 27 Δεκεμβρίου 2020.

Πώς λειτουργεί το click away

Η προαγορά του προϊόντος, δηλαδή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική παραγγελία είναι υποχρεωτική, ενώ η παραλαβή γίνεται από ένα και μόνο άτομο. Για την παραλαβή ο πελάτης πρέπει να έχει έγγραφο αποδεικτικό της αγοράς από την επιχείρηση μέσω e-mail και να αναφέρει την επωνυμία, τη διεύθυνση και το ΑΦΜ της επιχείρησης, καθώς και την ακριβή ώρα παραλαβής. Ταυτόχρονα απαιτείται και αποστολή sms με τον κωδικό 2.

Η παραλαβή γίνεται από την είσοδο του καταστήματος, δηλαδή ο πελάτης δεν εισέρχεται στο κατάστημα και η πληρωμή γίνεται μόνο ηλεκτρονικά και με POS. Μεταξύ των πελατών πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων, ενώ στην ουρά μπορούν να βρίσκονται μέχρι 9 άτομα.

Η παραλαβή από τα καταστήματα δεν επιτρέπεται στην περίπτωση καταστημάτων που βρίσκονται μέσα σε κλειστά εμπορικά κέντρα ή που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος». 

dimarxos.gr