Σμυρναίικοι κουραμπιέδες αμυγδάλου ! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σμυρναίικοι κουραμπιέδες αμυγδάλου !



Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και αυτή η συνταγή για σμυρναίικους κουραμπιέδες αμυγδάλου είναι η καλύτερη που θα μπορούσατε να φτιάξετε.
Υλικά
  • ½ κιλό βούτυρο γάλακτος
  • ½ κιλό ασπρισμένα αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
  • 880-950 γραμμ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη + 300 γραμμ. ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
  • 4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Διαδικασία

Βάζετε το βούτυρο και τις 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε για 10-12΄ μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά το μίγμα και να έχετε μια αφράτη κρέμα. 
Προσθέτετε τους κρόκους, το κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα και το αλεύρι, σταδιακά, λίγο τη φορά, μέχρι να έχετε μια εύπλαστη βουτυράτη ζύμη (ίσως δεν χρειαστεί να το βάλετε όλο). 
Στο τέλος του χτυπήματος χρησιμοποιείτε το γάντζο του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα ή καλύτερα ζυμώνετε μαλακά με το χέρι.


Πλάθετε σε σχήμα της επιλογής σας, τους τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τους ψήνετε στον προθερμασμένο στους 180°C φούρνο για περίπου 25΄. Ο ακριβής χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος, το πάχος και το σχήμα που θα τους δώσετε. Μετά τα 20΄ ελέγχετε τους κουραμπιέδες. Θα είναι έτοιμοι όταν ροδίσουν και «σκάσει» η επιφάνειά τους.


Τους αφαιρείτε από το φούρνο και τους αφήνετε μέσα στο ταψί για 5-6΄ να «σταθούν». Σε ένα μπολ βάζετε τα 300 γραμμ. ζάχαρη άχνη. Παίρνετε τους κουραμπιέδες, έναν τη φορά, τους βουτάτε με προσοχή (για να μη σπάσουν) μέσα στο μπολ με τη ζάχαρη, και μόλις καλυφθούν καλά τους στρώνετε σε πιατέλα. 
Οταν κρυώσουν τελείως, τους πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη.