Αγροτικός Σύλλογος καταγγέλλει απειλή διακοπής ρεύματος σε αγρότη καρκινοπαθή στο Δ.Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αγροτικός Σύλλογος καταγγέλλει απειλή διακοπής ρεύματος σε αγρότη καρκινοπαθή στο Δ.ΘέρμηςΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
anatoliki.thess@gmail.com 6955904307 - 6973748525 fb: ΑΣ Ανατολικής Θεσσαλονίκης 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την απαράδεκτη πρακτική της ΔΕΗ Α.Ε. απέναντι σε συνάδελφο καρκινοπαθή στο Δήμο Θέρμης.

Η ΔΕΗ Α.Ε. με περισσή «ευαισθησία» ενημέρωσε, τον καρκινοπαθή με 80% αναπηρία, διαβητικό και δικαιούχο του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος συνάδελφο ότι θα του κόψει το ρεύμα.

Τους προηγούμενους μήνες ο συνάδελφος, με την βοήθεια του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας Θράκης, προσπάθησε να ρυθμίσει τις οφειλές του. Από τον Οκτώβριο δεν υπήρχε καμία απάντηση από την ΔΕΗ. Τα αιτήματά του έπεσαν στο κενό.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως η αντιλαϊκή- αντιαγροτική πολιτική που διαχρονικά με κάθε κυβέρνηση τσακίζει το εισόδημα και τη ζωή μας δεν έχει όρια στις ακραίες της εκφράσεις

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι ανάγκες μας, για τα ιδιωτικοοικονομικά τους κριτήρια δεν είναι παρά ένα εμπόρευμα, το τίμημα του οποίου πρέπει να εισπραχθεί με κάθε κόστος.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι ανάγκες των λαϊκών οικογενειών βρίσκονται στο στόχαστρο της Κυβέρνησης και των πολιτικών της. Ακόμα και τώρα εν μέσω της φονικής πανδημίας δεν διστάζουν πουθενά.

Ακόμα κι αν μείνει εν μέσω χειμώνα χωρίς θέρμανση και μέσα στο σκοτάδι. Χωρίς να μπορεί να καλύψει τις όποιες ανάγκες προκύπτουν από την κατάσταση της υγείας του.

Απαιτούμε

· Να αρθεί η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και να εγκριθεί το αίτημα ρύθμισης που υπέβαλε ο συνάδελφος.

· Καμιά διακοπή ρεύματος στις λαϊκές οικογένειες και τα αγροτικά νοικοκυριά που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος εν μέσω πανδημίας. Δραστική μείωση των τιμολόγιων ρεύματος για τη λαϊκή κατανάλωση.

· Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

· Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα).

· Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Το Διοικητικό ΣυμβούλιοΔεν υπάρχουν σχόλια