Οταν ο μαστουρωμένος Γκέρινγκ, έσωσε κατά λάθος χιλιάδες Βρετανούς στρατιώτες στη Δουνκέρκη. - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οταν ο μαστουρωμένος Γκέρινγκ, έσωσε κατά λάθος χιλιάδες Βρετανούς στρατιώτες στη Δουνκέρκη.Υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών φαίνεται πως έδωσε ο Χέρμαν Γκέρινγκ, το άλτερ έγκο του Χίτλερ, την εντολή να σταματήσει η καταδίωξη των συμμάχων στην Δουνκέρκη και να αναλάβει η αεροπορία. Μια εντολή που έσωσε χιλιάδες ζωές Βρετανών στρατιωτών, τους οποίους η Γερμανία αργότερα τους βρήκε απέναντί της. Γιατί όμως ελήφθη μία τόσο λανθασμένη απόφαση; ...
Το παράδοξο της Δουνκέρκης
 
Αφού ο γερμανικός στρατός κατέβαλε με μεγάλη ευκολία τα βελγικά εδάφη, με αρχιστράτηγο τον Γκουντέριαν, προέλασε με ασταμάτητη ορμή Δυτικά, προς την ακτή του Ατλαντικού. Όταν στις 20 Μαΐου του 1940, έφτασε στην Αμπβίλ, στο σημαντικότερο λιμάνι στο Στενό της Μάγχης, οι στρατιώτες του Βρετανικού, Γαλλικού και Βελγικού στρατού βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στη Δουνκέρκη. 

Τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει τον κεραυνοβόλο πόλεμο της Βέρμαχτ που είχε αλλάξει τον τρόπο του πολέμου. Οι στρατηγοί είχαν εφαρμόσει ένα νέο πόλεμο που είχε ξεπεράσει τις προβλέψεις του ναζιστικού επιτελείου. Όσο αισιόδοξοι και αν ήταν οι γρήγορες νίκες τους αιφνιδίασαν. 

Όταν οι επιτελείς τους Χίτλερ, με δυσπιστία, ζητούσαν να επιβεβαιωθούν οι ειδήσεις για την προέλαση, οι μεραρχίες είχαν προχωρήσει πολλά χιλιόμετρα ακόμη. Με αυτή την αποτελεσματικότητα και τους ρυθμούς, οι σύμμαχοι ήταν παγιδευμένοι και στο έλεος των γερμανών. Όμως κάτι άλλαξε. ...

Περισσότεροι από 340.000 στρατιώτες του βρετανικού, γαλλικού και βελγικού στρατού διασώθηκαν από τη Δουνκέρκη. Wikipedia...
 
Στις 24 Μάιου, τα γερμανικά άρματα, μόλις 18χλμ έξω από τη Δουνκέρκη, δέχθηκαν εντολή να σταματήσουν. Ο Χίτλερ, ύστερα από παραίνεση του Γκέρινγκ, ανέστειλε την προέλαση του στρατού για τρεις ημέρες.

 Ήθελε τη νίκη να επισφραγίσει η αεροπορία και να πάρει τη δόξα των παραδοσιακών στρατιωτικών, που είχαν λάμψει περισσότερο απ΄ όσο τους επιτρέπονταν. Η Λουτβάφε ήταν το καμάρι του ναζιστικού κόμματος ενώ τα τανκς ήταν το όπλο των αξιωματικών καριέρας. 

Οι συμμαχικές δυνάμεις εκμεταλλεύθηκαν το δώρο και ευνοούμενες από την κακοκαιρία που δυσχέρανε την εναέρια επίθεση της Λουφτβάφε, κατάφεραν να οχυρώσουν τα περίχωρα της Δουνκέρκης, να καθυστερήσουν τους γερμανούς και να απελευθερώσουν μέσω θαλάσσης τους στρατιώτες. Πάνω από 340.000 Βρετανοί, Γάλλοι και Βέλγοι διασώθηκαν αναπάντεχα.

 Ο Γκέρινγκ και η μορφίνη 

Ο Χίτλερ απένειμε στον Γκέρινγκ τον τίτλο του «Στρατάρχη του Ράιχ» της Βέρμαχτ. Wikipedia

 Ο Γκέρινγκ επισκέφτηκε εκείνο το πρωινό της 24ης Μάϊου τον Χίτλερ. Ο «Στρατάρχης του Ράιχ» ήταν χρόνια μορφινομανής. Λίγο πριν εγκαταλείψει το δωμάτιο του, «σούταρε μια γενναία δόση» μορφίνης και περίμενε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να αρχίσει η δράση της.

 Πλημμυρισμένος από ευδαιμονία, κατέβαζε φαεινές ιδέες που θα κατατρόπωναν τα εχθρικά στρατεύματα. Και τότε, μια ιδιοφυής σκέψη του καρφώθηκε στο μυαλό. Να συντρίψει από αέρος τις εχθρικές δυνάμεις για να κερδίσει την εκτίμηση του λαού. Να κόψει την ταχύτητα των στρατηγών και να αποθεώσει το ναζιστικό κόμμα. 

Τα τεθωρακισμένα της Βέρμαχτ θα έπρεπε να αναστείλουν την επίθεση τους για να μην βρεθούν στην εμπόλεμη ζώνη που θα δημιουργούσαν οι πιλότοι της Λουφτβάφε. Κάτω από την ευφορία της μορφίνης ανακοίνωσε την ιδέα στον Φύρερ. Ο Χίτλερ που εμπιστευόταν τον Γκέρινγκ συμφώνησε με την πρόταση και έδωσε διαταγή για να ανακοπεί η ορμή στη Δουνκέρκη. Σε αυτό το διάστημα οι συμμαχικές δυνάμεις ξεκίνησαν εσπευσμένα την επιχείρηση εκκένωσης. Πλοία του Βασιλικού Ναυτικού και ιδιωτικά σκάφη έπλευσαν στη Δουνκέρκη. ...

Ο Γκουντέριαν παρακολουθούσε από μακριά όσα γίνονταν στο λιμάνι χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Αν και τα γερμανικά αεροπλάνα βύθισαν αρκετά σκάφη των Βρετανών, είχαν αντίπαλο τον καιρό. 

Ο συννεφιασμένος ουρανός πάνω από την Μάγχη δυσχέρανε την ορατότητα. Η χαμένη νίκη της Δουνκέρκης ήταν αποτέλεσμα μιας υπερεκτιμημένης ιδέας του Γκέρινγκ, που βρισκόταν «βυθισμένος σ’ έναν στρόβιλο μορφίνης». Κι όχι μόνο. 

Ναρκωτικό του γερμανικού στρατού. 

Ο Χίτλερ ήταν, επίσης, εθισμένος στα ναρκωτικά. Η αλλοπρόσαλλή συμπεριφορά του και οι λανθασμένες στρατιωτικές του αποφάσεις μπορούν να δικαιολογηθούν από την ασύδοτη χρήση ναρκωτικών. Ο γιατρός του Δρ Μορέλ του χορηγούσε «θανάσιμα κοκτέιλ ουσιών», όπως αποκαλύπτει στο βιβλίο του, ο Νόρμαν Ολέρ, «Υπέρ Διέγερση, τα ναρκωτικά στο Τρίτο Ράιχ»

Τα ναρκωτικά πρωταγωνιστούσαν στον γερμανικό στρατό. Η μεθαμφεταμίνη ως διεγερτικό μείωνε το αίσθημα του φόβου και της υπνηλίας. Βοηθούσε τους άντρες να μην σκέφτονται ότι βρίσκονται σε μία ξένη χώρα, αλλά να εκτελούν εντολές και να είναι αποδοτικοί στο πεδίο της μάχης.

 Με το χάπι Περβιτίν, οι στρατιώτες λειτουργούσαν σαν μηχανές πολέμου και μπορούσαν να μείνουν άγρυπνοι έως και τρεις μέρες. Η στρατιωτική εξέλιξη του ναρκωτικού στις τάξεις του Βέρμαχτ ήταν ραγδαία. Ο γερμανικός στρατός χορηγούνταν με χάπια Περβιτίν. Ο στρατηγός Γκουντέριαν ήθελε συνεχώς τους στρατιώτες του σε εγρήγορση. 

Έτσι, κάθε ένστολος, αξιωματικός και οπλίτης είχε από ένα μπουκαλάκι με 30 χάπια Περβιτίν επικαλυμμένα με σοκολάτα. Οι πεζικάριοι έπρεπε να παίρνουν δύο χάπια ανά δύο ημέρες, ενώ οι οδηγοί αρμάτων πέντε. Ο μορφινομανής Γκέρινγκ, από την άλλη, θεωρούσε ότι οι πιλότοι της Λουφτβάφε μπορούσαν να καταναλώνουν έως και οχτώ χάπια....


Ο Χίτλερ εμπιστευόταν τον Γκέρινγκ περισσότερο από τους ντοπαρισμένους με Πεβερτίν στρατηγούς του. Youtube 

Περιτριγυρισμένος από ντοπαρισμένους με Περβιτίν στρατηγούς, ο Χίτλερ εμπιστευόταν περισσότερο τον Γκέρινγκ. Αν και η διαταγή αναστολής της επίθεσης αποδείχθηκε καταστροφική δεν επηρέασε την πίστη στις στρατιωτικές δυνατότητες του Χίτλερ. Λίγο η επιτυχημένη ρητορική του, λίγο οι πύρινοι λόγοι του, οι γρήγορες νίκες των πρώτων ετών και λίγο τα ναρκωτικά, κρατούσαν ζωντανή την αυτοπεποίθηση του γερμανικού στρατού.
1 σχόλιο:

 1. Η αλήθεια για την Δουνκέρκη.

  Οι εκκλήσεις του Χίτλερ για ειρήνη αγνοούνται καθώς οι σύμμαχοι αρχίζουν να κινητοποιούν πάνω από 2.000.000 στρατιώτες στη βόρεια Γαλλία, σκοπεύοντας να προχωρήσουν ανατολικά προς τη Γερμανία μέσω του δήθεν ουδέτερου Βελγίου και της Ολλανδίας, καθώς και σε επιχειρήσεις στην δήθεν ουδέτερη Νορβηγία και Δανία με ή χωρίς τη συγκατάθεση τους. Για να εισβάλλουν στη βιομηχανική περιοχή Ρουρ της Γερμανίας πρόκειται να περάσουν από τις φαινομενικά ουδέτερες Κάτω Χώρες. Ως πράξη αυτοάμυνας, η Γερμανία προσπερνά γρήγορα τα μικρά κράτη προτού οι σύμμαχοι φέρουν τον αγώνα σε γερμανικό έδαφος.

  Αφού παγίδεψε τους συμμάχους στις παραλίες της Δουνκέρκης, ο Χίτλερ πίστευε ότι αν άφηνε τους Βρετανούς να φύγουν με την αξιοπρέπεια τους ανέπαφη θα ήταν πιό πιθανό να κάνουν ειρήνη. Οι Άγγλοι έφυγαν αργά, ήρεμα, μεθοδικά και απρόσκοπτα, καμία γερμανική αεροπορική επίθεση, αλλά ο παγκόσμιος τύπος διαστρέβλωσε τα γεγονότα αυτά ως «θαυματουργή απόδραση ακριβώς κάτω από τη μύτη του Χίτλερ».

  Στο μεταξύ, ο αλκοολικός Τσώρτσιλ παρέμενε αμετανόητος και, την ώρα μιας παιδικής εκπομπής, εκτόξευε από το ραδιόφωνο του BBC υποσχέσεις εκτεταμένου πολέμου τρομάζοντας το βρετανικό λαό. Οχι ο ίδιος, καθώς ήταν κακός ρήτορας. Τον πλαστοπροσώπησε - για πάνω από μια φορά - ο ηθοποιός Norman Shelley, που προσλήφθηκε για να μιλήσει στη θέση του «λογοτεχνικού γίγαντα», ξεγελώντας χιλιάδες ακροατές.

  Ο πόλεμος ήταν ακόμη βρέφος, και ο Χίτλερ συνέχισε απτόητος, βομβαρδίζοντας ακόμη και με φυλλάδια ειρήνης το Λονδίνο. Οι Βρετανοί ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις του με κοροϊδία, απειλές και περισσότερες βόμβες. Ο θερμοκέφαλος Sefton Delmer, μελλοντικός ηγέτης της βρετανικής Μαύρης Προπαγάνδας, απέρριψε κάθε έννοια συμβιβαστικής ειρήνης. Ο πόλεμος δεν είχε εξελιχθεί σε παγκόσμιο λουτρό αίματος και μπορούσε ακόμα να αποφευχθεί. Δεν ήταν πιά στο χέρι του Χίτλερ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή