«Λάθος η κατάργηση της στάσης Πλατεία Αριστοτέλους» - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

«Λάθος η κατάργηση της στάσης Πλατεία Αριστοτέλους»Την άποψη πως «θα ήταν λάθος η κατάργηση της στάσης "Πλατεία Αριστοτέλους" επί της οδού Εγνατίας 72», εκφράζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη (29/12) ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), χαρακτηρίζοντας «ανέφικτη» τη σχετική πρόταση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).
«Η στάση "Πλατεία Αριστοτέλους" είναι μία από τις κεντρικότερες στάσεις του ιστορικού κέντρου της πόλης της Θεσσαλονίκης και παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες να μετεπιβιβασθούν σε άλλες λεωφορειακές γραμμές και να κατευθυνθούν προς λοιπά τμήματα της πόλης», επισημαίνει χαρακτηριστικά στη σημερινή του ανακοίνωση ο ΟΣΕΘ.

Εξηγεί επίσης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι εάν υποτεθεί πως ορισμένες γραμμές παύουν να σταματούν επί της οδού Εγνατία στη στάση Πλατεία Αριστοτέλους «θα δημιουργείται φάλαγγα μεγάλων οχημάτων, με αποτέλεσμα μεγαλύτερο συγχρωτισμό και σημαντικές καθυστερήσεις στη γενικότερη κυκλοφορία. Αυτό θα συμβεί επειδή το «πέταλο» εξυπηρετεί τις λεωφορειακές γραμμές ώστε να πραγματοποιήσουν αναστροφή και να κατευθυνθούν δυτικά».

Μεταξύ άλλων, με ανακοίνωσή του ο ΟΣΕΘ ευχαριστεί θερμά όλους όσοι καταθέτουν αιτήματα με στόχο τη βελτίωση του παρεχόμενου συγκοινωνιακού έργου στην περιοχή ευθύνης του, με τον διευθύνοντα σύμβουλό του, Γιάννη Τόσκα, να σημειώνει: «όλες οι προτάσεις που διατυπώνονται, εξετάζονται διεξοδικά, καθώς γνώμονας και μέλημά μας είναι η άρτια εξυπηρέτηση των εργαζομένων και των χρηστών της αστικής συγκοινωνίας».