Σε ντιζαϊνάτα περίπτερα διάσημου αρχιτέκτονα θα εμβολιαστούν οι Ιταλοί – Συμβολίζουν την αναγέννηση - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σε ντιζαϊνάτα περίπτερα διάσημου αρχιτέκτονα θα εμβολιαστούν οι Ιταλοί – Συμβολίζουν την αναγέννηση




Εκατοντάδες κυκλικά περίπτερα, διακοσμημένα με το γράφημα ενός λουλουδιού που συμβολίζει την αναγέννηση, πρόκειται να εγκατασταθούν στην Ιταλία από τον Ιανουάριο, καθώς η χώρα θα αρχίσει το πρόγραμμα εμβολιασμού του πληθυσμού της, ενάντια στον κοροναϊό. 
Τα σχέδια για τους σταθμούς εμβολιασμού παρουσιάστηκαν την Δευτέρα από τον αρχιτέκτονα Στέφανο Μποέρι, ο οποίος – μαζί με μια ομάδα συμβούλων- δημιούργησε το λογότυπο και την visual παρουσίαση του προγράμματος εμβολιασμού στη χώρα.


Σύμβολο της αναγέννησης και γαλήνης

Συνολικά, 1.500 προσωρινά, κυκλικά περίπτερα θα δημιουργηθούν στις πλατείες και τα κέντρα πόλεων της Ιταλίας, όπως έγινε γνωστό από το αρχιτεκτονικό γραφείο του Μποέρι. Τα περίπτερα αυτά θα έχουν ένα ξύλινο εσωτερικό και ένα υφασμάτινο «κέλυφος», που θα φέρει το σύμβολο μιας πρίμουλας στην εξωτερική πλευρά.

Ο διάσημος αρχιτέκτονας – με τα κατακόρυφα δάση σε ουρανοξύστες στην Κίνα – δήλωσε σε δελτίο Τύπου πως η αρχιτεκτονική αυτών των περιπτέρων έχει σχεδιαστεί για να «εκφράσει ένα μήνυμα γαλήνης και αναγέννησης».
«Ο εμβολιασμός θα είναι μια πράξη πολιτικής ευθύνης, της αγάπης για τους άλλους και της ανακάλυψης της ζωής. Εάν αυτός ο ιός μας έχει κλείσει σε νοσοκομεία και σπίτια, το εμβόλιο θα μας φέρει ξανά σε επαφή με την ζωή και την φύση που μας περιβάλλει» ανέφερε. 

Μάλιστα, η συμμετοχή του στο πρόγραμμα εμβολιασμού ήταν δωρεάν.

Να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 65.000 θάνατοι έχουν καταγραφεί στην Ιταλία, καθιστώντας την χώρα στην πρώτη θέση με τον υψηλότερο αριθμό θανάτων στην Ευρώπη – ξεπερνώντας ακόμη και την Βρετανία.