Αφράτη βασιλόπιτα με πορτοκάλι - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αφράτη βασιλόπιτα με πορτοκάλι




Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Υλικά
  • 6 αβγά
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
  • 1 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 550 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 βανίλιες σε σκόνη

Εκτέλεση
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρώς ένα ταψί.
  • Σε ένα μίξερ χτυπήστε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να αποκτήσουν μια λεία και βελούδινη υφή.
  • Προσθέστε σιγά σιγά το σπορέλαιο και το χυμό πορτοκαλιού και στο τέλος το αλεύρι, επίσης σιγά σιγά, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Τοποθετήστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 50 λεπτά. Αφήστε ακόμη 10 λεπτά στο σβηστό φούρνο.
  • Τιπ: μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κονιάκ ή κάποιο μπαχαρικό της αρεσκείας σας.
Newsbeast