Ανοίγουν τα κομμωτήρια έως τη Δευτέρα, με ερωτηματικό όμως για τη Θεσσαλονίκη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ανοίγουν τα κομμωτήρια έως τη Δευτέρα, με ερωτηματικό όμως για τη Θεσσαλονίκη



Eως τη Δευτέρα τα κομμωτήρια θα ανοίξουν τις πόρτες τους για τους πελάτες τους σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema χωρίς να γίνεται λόγος εαν η το άνοιγμα αφορά και την βεβαρημένη περιοχή μας. Η λειτουργία τους θα γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού και με αυστηρά μέτρα προστασίας.
   
Όπως έλεγαν κύκλοι απ’ το υπ. Ανάπτυξης η προσπάθεια γίνεται για επαναλειτουργία ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, ωστόσο το γεγονός πως ακόμα οριστικοποιείται το τελικό πλάνο λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, κάτι τέτοιο είναι πιο πιθανό την ερχόμενη Δευτέρα.

Μεταξύ των λοιμωξιολόγων συζητείται και το ενδεχόμενο να μην υπάρξει ενιαίο άνοιγμα των κομμωτηρίων σε όλη την Ελλάδα αλλά αυτό να καθυστερήσει κάποιες ημέρες σε περιοχές με βεβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο όπως η Θεσσαλονίκη. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο.

Είχε προηγηθεί δήλωση του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου που έλεγε ότι η ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης του μετέφερε την εκτίμηση πως Σάββατο ή Κυριακή θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν τα κομμωτήρια.

Σε κάθε περίπτωση όλες οι λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς και πώς θα ανοίξουν κι άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, αναμένεται να ξεκαθαρίσει αύριο Παρασκευή 11/12, σε σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν από την κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας.

Την ίδια ώρα παράθυρο για Χριστούγεννα χωρίς τα καθιερωμένα ψώνια άνοιξε σήμερα για πρώτη φορά η κυβέρνηση, καθώς «είναι βέβαιο ότι δεν θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας για το άνοιγμα των καταστημάτων.

Ο φόβος της εκδήλωσης καταναλωτικής υστερίας, με ουρές έξω από εμπορικά καταστήματα, όπως στο Harrods στο Ηνωμένο Βασίλειο, κρατά πίσω τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, αλλά και τα μέλη της Επιτροπής των επιστημόνων, μεταξύ των οποίων καταγράφεται «διχογνωμία» για την επανεκκίνηση της αγοράς.

«Είναι πολύ υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο, δεν πέφτουν ακόμα τα κρούσματα, δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ με τον βαθμό που θα θέλαμε, οι επιστήμονες είναι πολύ επιφυλακτικοί για οποιοδήποτε περαιτέρω άνοιγμα» εξήγησε ο κ. Πέτσας και επισήμανε πως «δεν θα πάμε σε τέτοιο άνοιγμα που να φέρει στην Ελλάδα εικόνες όπως αυτές στο Harrods»

Τι θα γίνει με το λιανεμπόριο

Μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της για πιθανή χαλάρωση των μέτρων που αφορούν σε οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Οι ειδικοί είχαν κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου για εικόνες Γαλλίας και Harrods από τις αρχές της εβδομάδας την ώρα μάλιστα που η μέλη της κυβέρνησης ανέφεραν με αυτοπεποίθηση πως η αγορά θα ανοίξει. 



Η πιθανότητα, άλλωστε, εκδήλωσης αγοραστικής υστερίας -λόγω και της πολυήμερης στέρησης- είναι υπαρκτή και αποτυπώθηκε πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο, εντείνοντας την αγωνία των ειδικών, αλλά και των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων.

Κατόπιν σκέψεις υπάρχουν τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα να ανοίξουν από την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή από τις 21 Δεκεμβρίου. 

Με πληροφορίες από 
protothema.gr, voria.gr news,gr