Τα πιο εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα της Ευρώπης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τα πιο εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα της Ευρώπης


Πηγή εικόνας: pinterest.com

Θεματικά πάρκα, η προσμονή των Χριστουγέννων, φωτισμένες πρωτεύουσες και η αισιοδοξία των ημερών είναι ένας δυνατός κρίκος για να ομορφύνουν οι ψυχές των ανθρώπων. Έξι εντυπωσιακά θεματικά πάρκα στην Ευρώπη, ανοίγουν τις πόρτες τους για μικρούς και μεγάλους, χαρίζοντας ανέμελες ώρες χαράς.  
Η ώρα του παιδιού έφτασε και υπάρχει άπλετος χρόνος για όλους να γίνουν παιδιά ξανά, όπως τότε που ήμασταν παιδιά και τα κυριακάτικα πρωινά ήταν κλεισμένα από κινούμενα σχέδια. Μέσα στα θεματικά πάρκα, θα βρείτε έναν κόσμο γεμάτο από φαντασμαγορικά χρώματα, ζαχαρωτά, ποικιλόμορφα παιχνίδια περιπέτειας-εξερεύνησης. Ένας εξωπραγματικός κόσμος που όλα μπορούν να συμβούν.

Σκεφτείτε, πόσος καιρός πέρασε από την τελευταία φορά που ανεβήκατε σε μια ρόδα. Που μπήκατε σε ένα φλυτζάνι-μπαλαρίνα, που στροβιλιστήκατε στον αέρα μέσα σε μια αιωρούμενη κούνια. Πόσο καιρό διηγείστε στα παιδιά τα ταξίδια στην χώρα του Αλαντίν και τα 101 puppies της Δαλματίας. 

Αν η νοσταλγική σας απάντηση είναι πάρα πολύ, τότε ήρθε η ώρα μέσα από τις παρακάτω γραμμές, να βρεθείτε στο ταξίδι του ονείρου και σε ένα από τα έξι θεματικά πάρκα που θα λατρέψετε περισσότερο. Get ready…Funny Land is calling

Πηγή εικόνας: tampabay.com

Η χριστουγεννιάτικη πανδαισία της Disneyland , Παρίσι Γαλλία

Αδιαμφισβήτητα, στην κορυφή των προτιμήσεων των travellers σε θεματικά πάρκα την περίοδο των Χριστούγεννων, έρχεται η Disneyland στο Παρίσι. Μόλις 35-40 λεπτά με την γραμμή του προαστιακού RER A από το κέντρο του Παρισιού (στάση Nation ή Gare de Lyon). Με το που φτάσατε στην είσοδο του πάρκου, ακούγεται από τα μεγάφωνα το τραγούδι “Chante, C’ est Noel”. Μόνο στο άκουσμα της μελωδίας, η καρδιά σας θα γεμίσει από ζεστασιά και θα αρχίσετε να φωνάζετε δυνατά Jouyeux Noel. H παρέλαση με τον Μίκη, την παρέα του και όλοι οι ήρωες της Disney, είναι τόσο συγκινητική που θα κλάψετε από τις παιδικές αναμνήσεις που έχετε.

Το μεγαλοπρεπή κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης σας περιμένει. H διαδρομή με τα μικρά καραβάκια στο σκοτεινό κόσμο των Πειρατών θα σας μεταφέρει σε ένα διαφορετικό κόσμο που μοιάζει όμως τόσο αληθινός.. Το απίστευτα γρήγορο τρενάκι του Indiana Jones σας υπόσχεται να ανεβάσει την αδρεναλίνη σας στα ύψη. Χιλιάδες παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους που θα σας μεταφέρουν στα παιδικά σας παραμύθια. Μία μέρα δε σας φτάνει. Θα βρείτε ξενοδοχεία διάσπαρτα στην περιοχή του Val d’ Europe με ολοήμερη δωρεάν μεταφορά από και προς το θεματικό πάρκο.


Πηγή εικόνας: disneytouristblog.com

Ο Άγιος Βασίλης στον Μύλο των ξωτικών, Τρίκαλα Ελλάδα

Από την λίστα με τα έξι θεματικά πάρκα στην Χριστουγεννιάτικη Ευρώπη δεν θα μπορούσε να λείπει ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα. Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο στην Ελλάδα. ‘Ανοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 2011 στον χώρο του Μύλου Ματσόπουλου. Για την ιστορία να αναφέρω, ότι ο πρώτος κυλινδρόμυλος που χτίστηκε στην Ελλάδα και ο μεγαλύτερος στα Βαλκάνια βρίσκεται εδώ. Πρωταγωνιστής ο Άγιος Βασίλης μαζί με τους βοηθούς του και τα γνωστά σε όλους ξωτικά. Μέσα από το ταξίδι της παρέας, οδηγεί μικρούς και μεγάλους σε ένα σύγχρονο παραμύθι. Ένα παραμύθι εκπαιδευτικού χαρακτήρα μέσα από δράσεις, τραγούδι-συναυλίες και πολλά παιχνίδια.

To ταχυδρομείο, το ζαχαροπλαστείο, το παγοδρόμιο των ξωτικών, το σοκολατένιο εργοστάσιο, το πολικό & το Candy Express είναι λίγες από τις εκπλήξεις που θα βρείτε στο πάρκο. Ένας χώρος Ευρωπαϊκών διαστάσεων με την λιμνούλα στην μέση και την στολισμένη είσοδο σαν δώρο, θα σας ταξιδέψει νοερά στην Λαπωνία.

Πηγή εικόνας: 2020.milosxotikon.gr/

Η χριστουγεννιάτικη μαγεία των κήπων Tivoli, Κοπεγχάγη Δανία

Ήρθε η ώρα να ανηφορίσουμε βόρεια και να βρεθούμε στην Σκανδιναβία και πιο συγκεκριμένα στην όμορφη πρωτεύουσα της Δανίας. Την περίοδο των Χριστουγέννων, η παγωμένη Κοπεγχάγη βάζει τα καλά της. Με προσμονή για την νέα χρονιά στέλνοντας ελπιδοφόρα μηνύματα αγάπης και αισιοδοξίας σε όσους την επισκεφθούν. Οι γνωστοί κήποι Tivoli, στο κέντρο της πόλης μεταμορφώνονται σε ένα χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο. Επηρεασμένο από διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Μια πληθώρα από δραστηριότητες όπως θεατρικά δρώμενα, συναυλίες στον υπαίθριο χώρο, παραστάσεις στο θέατρο μπαλέτου. Το παλιομοδίτικο Christmas Carol με το γαλλικό carousell και η πληθωρική αγορά θα κλέψουν την καρδιά σας.

Για το τέλος σας αφήνω να ονειρευτείτε την εορτή των πυροτεχνημάτων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και την δοκιμή του παραδοσιακού andesteg (ψητή πάπια με πατάτες και λάχανο). Το ιδιαίτερο αλλά και κλασσικό στυλ εορτασμών στους κήπους Τίβολι, είναι ο κυριότερος λόγος που ένας traveler θα το έβαζε στην λίστα με τα έξι πιο εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα στην Ευρώπη.


Πηγή εικόνας: best-served.co.uk

Το παραμυθένιο χωριό του Άγιου Βασίλη, Ροβανιέμι Φιλανδία

Το παραμυθένιο χωριό του Άγιου Βασίλη, Ροβανιέμι Φιλανδία
Μένουμε ακόμη σε Σκανδιναβικό έδαφος και εξερευνούμε την μακρινή Φιλανδία. Πιο συγκεκριμένα το χωριό του Άγιου Βασίλη στο Ροβανιέμι. Το πασίγνωστο χωριό που λειτουργεί από το 1985 στον Αρκτικό Κύκλο, δεν θα μπορούσε να μην συγκαταλέγεται στην λίστα με τα έξι πιο εντυπωσιακά θεματικά πάρκα στην Ευρώπη. 

 Το κατάλευκο τοπίο, οι φωτογραφίες με τον Santa Claus στο σπίτι του, η μαγειρική εμπειρία “make cookies” με την κα. Claus, οι διηγήσεις από τα ξωτικά για τα ήθη και έθιμα της περιοχής. Βόλτα στο χιονισμένο δάσος με έλκηθρο που έχει για οδηγό τα σκυλιά χάσκει. Οι φάρμες με ταράνδους, το ξενοδοχείο φτιαγμένο από πάγο (igloo hotel). Το περπάτημα σε παγωμένη λίμνη, η κρουαζιέρα με παγοθραυστικό πλοίο είναι λίγες από τις εμπειρίες που θα αποκτήσετε ως “crazy travellers” στην παγωμένη Φιλανδία, που θα χαραχθούν για πάντα στην μνήμη σας και στην καρδιά σας.


Πηγή εικόνας: alphatv.gr

Prater η αριστοκρατορική μαγεία των Χριστουγέννων, Βιέννη Αυστρία


Η Βιέννη η αυτοκράτειρα της Χριστουγεννιάτικης μεγαλοπρέπειας, δε θα μπορούσε να λείπει από την λίστα με τα πιο εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα στην Ευρώπη. Με το σύνθημα “Prater rocks”, η Χριστουγεννιάτικη Βιέννη υποδέχεται τα Χριστούγεννα. Το θεματικό πάρκο βάζει την καλύτερη ενδυμασία της χρονιάς για να καλωσορίσει όλους εκείνους που θέλουν να το επισκεφτούν. Το Madame Tussaud ντύνει με γιορτινή διάθεση τους celebrities. Το τρένο των φαντασμάτων, ο καλλιτεχνικός υδάτινος κόσμος του Gaudi, η πτήση στο διάστημα. Το αυθεντικό βιεννέζικο puppet show με το δικό του “Prater bird” θα τρελάνει τις καρδιές των μικρών μας φίλων.

Ξέφρενα πάρτι με μεγάλους dj, συναυλίες με σπουδαίους τραγουδιστές και κονσέρτα της Βιενέζικης κλασικής μουσικής θα απογειώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων. Το αποκορύφωμα σε όλη την εορταστική πανδαισία, είναι η μεγάλη παρέλαση Perchten με τους “Ybbstaler δαίμονες των φαραγγιών”. Στολισμένοι σαν monsters χορεύουν και φωνάζουν στους δαίμονες να φύγουν και στην θέση τους να έρθει μόνο η χαρά αγκαλιά με το ζεστό λαμπερό γλυκό κρασί “Gluhwein”. Αδιαμφησβήτητα, το θεματικό πάρκο Prater τα Χριστούγεννα ήρθε για να σας τρελάνει.


Πηγή εικόνας: wintermarkt.at

Το εβληματικό πάρκο της Ευρώπης, Europa Park, Γερμανία


Last but not least, η λίστα με τα 6 πιο εντυπωσιακά θεματικά πάρκα στην Ευρώπη συμπληρώνεται με το φαντασμαγορικό Europa Park. Μεταξύ του Φράιμπουργκ και του Στρασβούργο βρίσκεται το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Γερμανίας με πάνω από 100 παιχνίδια. Πηδήξτε μέσα σε μια αξέχαστη χειμωνιάτικη παραμυθούπολη, γεμάτη από εορταστική διάθεση, μαγικές στιγμές και παραμυθένιες εκπλήξεις. Ξωτικά στολίδια με πολύχρωμα φωτάκια και χιονισμένες μπουρμπουλήθρες, αγκαλιάζουν τα 3000 χριστουγεννιάτικα δέντρα. Τρισδιάστατες οθόνες βομβαρδίζουν το οπτικό μας πεδίο με χριστουγεννιάτικα έθιμα των ευρωπαϊκών πόλεων.

Κάπου ανάμεσα στην αγγλική και αυστριακή γειτονιά θα βρεθείτε στην είσοδο του “μαγεμένου δάσους” με τα όμορφα παραμύθια του. Το μπισκοτόσπιτο της μάγισσας από το παραμύθι Χάνσελ και Γκρέτελ, το εκθαμβωτικό κάστρο της όμορφη Κοιμωμένης, η πόλη των νάνων σας μεταφέρουν στην καρδιά της ιστορίας των παραμυθιών. Οι παιδικοί μας φίλοι θα ευχαριστηθούν βαρκάδες στον Μικρό Κόσμο και θα πετάξουν με την ιπτάμενη μηχανή του Λοεορνάντο Νταβινσι “Volo da Vinci” κάνοντας πετάλι. Ακόμη και ο πιο δύσκολος επισκέπτης έχει να ανακαλύψει πολλά σε αυτό το θεματικό πάρκο. Από χιονισμένες περιπέτειες στο παρελθόν-μέλλον ως απλές παραμυθένιες στιγμές με φόντο τα χριστουγεννιάτικα δέντρα και την αγορά με το ζεστό κρασί και τις γερμανικές λιχουδιές.


Πηγή εικόνας: europapark.de

Η μαγεία των Χριστουγέννων δεν τελειώνει ποτε

Μέσα σε μια ονειρική και παραμυθένια ατμόσφαιρα, κάθε χρόνο εορτάζονται τα Χριστούγεννα σε όλη την υφήλιο. Όμως οι πιο πανηγυρικοί ενθουσιασμοί, οι πιο μαγευτικές εξορμήσεις θα τις βρείτε μαζεμένες στην Ευρώπη. Στην Γηραιά Ήπειρο που εδώ και αιώνες είναι ακόμη ερωτευμένη με τον ίδιο σύζυγο, τα Χριστούγεννα. Ζήστε το παραμύθι των εορτών είτε σε ένα χωριό είτε σε ένα από τα θεματικά πάρκα που απλόχερα προσφέρει η Ευρώπη στον επισκέπτη της. 

Όπου και αν βρεθείτε ως “Christmas travellers”, να έχετε πάντα στις αποσκευές σας το σύνθημα “Χριστούγεννα, δεν είναι απλά μια εορτή αλλά είναι το απόλυτο συναίσθημα”. Όπως λέει η Mariah Carrey “All I Want For Christmas Is You” με μια μικρή παραλλαγή στο τέλος “All I Want For Christmas Is Christmas”.


Πηγή εικόνας: joyofandroid.com

Πηγές άρθρου
  • Τα 15 εντυπωσιακότερα χριστουγεννιάτικα πάρκα και παζάρια στην Ευρώπη ανακτήθηκε από www.omorfizoi.gr (τελευταία πρόσβαση 19/12/2020 15:00)
  • Θεματικά πάρκα ανακτήθηκε από signaturegr.wordpress.com (τελευταία πρόσβαση 19/12/2020 15:30)
  • Disneyland Paris ανακτήθηκε από www.disneylandparis.com/fr (τελευταία πρόσβαση 19/12/2020 16:00)
  • History of Santa Claus village Rovaniemi ανακτήθηκε από santaclausvillage.info (τελευταία πρόσβαση 19/12/2020 16:40)
  • Τα καλύτερα θεματικά πάρκα διασκέδασης στην Ευρώπη για μικρά και μεγάλα παιδιά ανακτήθηκε από www.travels4ever.gr (τελευταία πρόσβαση 19/12/2020 19:00)
  • Tivoli Gardens ανακτήθηκε από www.tivoligardens.com (τελευταία πρόσβαση 19/12/2020 19:35)
  • Paris by train ανακτήθηκε από www.parisbytrain.com (τελευταία πρόσβαση 19/12/2020 20:00)
  • Best amusement parks in Europe ανακτήθηκε από europeanbestdestinations.com (τελευταία πρόσβαση 19/12/2020 20:45)
  • Europa Park ανακτήθηκε από www.europapark.de (τελευταία πρόσβαση 20/12/2020 10:00)
  • Prater ανακτήθηκε από www.wintermarkt.at (τελευταία πρόσβαση 20/12/2020 12:00)
  • Πρωτοχρονιά Καρδίτσα, Τρίκαλα, Μύλος των Ξωτικών ανακτήθηκε από www.feriastravel.com (τελευταία πρόσβαση 20/12/2020 13:45)
  • Θεματικά πάρκα στην Ευρώπη σε ρυθμούς παραμυθιού ανακτήθηκε από www.mazi.travel (τελευταία πρόσβαση 20/12/2020 17:00)
  • Ιστορία μύλου ξωτικών ανακτήθηκε από www. trikala365.gr (τελευταία πρόσβαση 20/12/2020 17:40)
  • Τα καλύτερα θεματικά πάρκα στην Ευρώπη ανακτήθηκε από www. childsafety.gr (τελευταία πρόσβαση 20/12/2020 19:00)