Μαύρο πιπέρι: Ο νέος μας σύμμαχος για όμορφο δέρμα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μαύρο πιπέρι: Ο νέος μας σύμμαχος για όμορφο δέρμα



Το μαύρο πιπέρι είναι ένα απαραίτητο μπαχαρικό που χρησιμοποιείται καθημερινά στα πιάτα μας. Πρόσφατα αποδείχθηκε ότι εκτός από γεύση, μπορεί να προσφέρει πολλά στα μαλλιά, το σώμα αλλά και το δέρμα. Οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι αρκετές αφού διευκολύνει την διαδικασία της πέψης, εκκρίνοντας υδροχλωρικό οξύ. 
Με λίγα λόγια αποτρέπει τις εντερικές και στομαχικές παθήσεις και παράλληλα μας ανακουφίζει από τα αέρια και την οξύτητα.
Την ίδια ώρα, έχει πολλές αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθούν στη θεραπεία αναπνευστικών διαταραχών και κρυολογήματος. Ας μάθουμε όμως τώρα όλα τα άγνωστα οφέλη του πιπεριού στην επιδερμίδα και τα μαλλιά σου. 

Το αγαπημένο μας καρύκευμα είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά με αποτέλεσμα να μας προστατεύει από την πρόωρη γήρανση και τις ρυτίδες. Αξίζει να το εντάξεις στο διατροφολόγιό σου από σήμερα κιόλας αν θες να έχεις πάντα όμορφο δέρμα.

Τέλος, το μαύρο πιπέρι έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθούν άμεσα στη μείωση της ακμής. Λειτουργεί επίσης ως φυσικό scrub αφού απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα ενώ αφήνει το δέρμα καθαρό και λαμπερό.

NewsBomb