Περιστερά: Το "ευχαριστώ" του Προέδρου για τις εθελοντικές δράσεις που κάνουν την Κοινότητα να αλλάζει πρόσωπο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Περιστερά: Το "ευχαριστώ" του Προέδρου για τις εθελοντικές δράσεις που κάνουν την Κοινότητα να αλλάζει πρόσωπο



Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας χθες 6 Δεκεμβρίου, με την εκκλησία να τιμά τη μνήμη του Αγίου Νικολάου. Χρόνια πολλά στο Νίκο και τη Νικολέτα. Επίσης ο Άγιος Νικόλαος τιμάται ιδιαίτερα σε όλο τον ελληνικό χώρο από τους ανθρώπους της θάλασσας. Είναι προστάτης των ναυτικών, του Πολεμικού και του Εμπορικού Ναυτικού. Χρόνια πολλά στο ένδοξο Πολεμικό Ναυτικό και στους Έλληνες Ναυτικούς!!!
 
Στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντισμού, όπως καθιερώθηκε βάσει ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 1985 και ήταν 5 Δεκεμβρίου, δίνεται η ευκαιρία να εκφράσουμε την εκτίμησή μας προς την πολύτιμη συμβολή των εθελοντών.

Ο εθελοντισμός ενισχύει την ενεργή συμμετοχή, την υπεύθυνη δράση, την κοινωνική αλληλεγγύη και σκορπίζει αισιοδοξία και ελπίδα. Ο εθελοντισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε υγιούς κοινωνίας και προϋποθέτει υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Ο Εθελοντισμός δεν έχει όρια και περιορισμούς, είναι διαχρονικός και ποικιλόμορφος. Ο εθελοντής με μοναδικό του κίνητρο την αγάπη του για τον συνάνθρωπο και τον τόπο του, προσφέρει ανιδιοτελώς για την αντιμετώπιση των αναγκών και των προβλημάτων της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα.

Στο χωριό μας η αξία του εθελοντισμού έχει πλέον εδραιωθεί!!
Απευθύνω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους εθελοντές μας για το τεράστιο απόθεμα προσφοράς προς τον τόπο μας. Σε όλους αυτούς τους καθημερινούς ήρωες που με την προσφορά τους κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο, ενδυναμώνοντας τους δεσμούς ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που μας ενώνουν.

Είμαστε περήφανοι και συγκινημένοι για την δημιουργία της εθελοντικής μας ομάδας και ακόμα πιο περήφανοι που είμαστε μέλη αυτής!! Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια που αγωνιζόμαστε για το κοινό καλό. Αποδείξαμε οτι με συνεργασία και ομαδική δουλειά μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα και πιστεύω οτι θέσαμε τις βάσεις για μια ακόμη καλύτερη συνέχεια.

Εθελοντές άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Νέοι και γέροι. Εργασίες χειρωνακτικές, δύσκολες, εύκολες, δημιουργικές, ουσιαστικές, καθιστικές, ευχάριστες.... Παρέχουν βοήθεια, συμμετέχουν σε διοργάνωση εκδηλώσεων αλλά και διασκεδάζουν. Δεν τους σταματάει ούτε το κρύο, ούτε η ζέστη. Είναι κάθε μέρα εδώ για οτιδήποτε προκύψει....! 

Προσφέρουν τον χρόνο τους, τον κόπο τους, τα ταλέντα τους, τις γνώσεις του, χρήματα-εργαλεία-αυτοκίνητα όποτε χρειάζεται, αλλά κυρίως την πρόθεση τους να βοηθήσουν!

Τον χρόνο που μας πέρασε πετύχαμε πάρα πολλά και σημαντικά πράγματα, που φάνταζαν ένα άπιαστο όνειρο....!!! Βελτιώσαμε αισθητά την καθημερινότητα μας, καθώς επίσης υλοποιήσαμε αρκετά έργα που χωρίς τον εθελοντισμό θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν. Στο ξεκίνημά μας δεν το πιστεύαμε ούτε εμείς οι ίδιοι ότι σε ένα χρόνο θα καταφέρναμε τόσα πολλά πράγματα.

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ μέσα από την καρδιά μου!!

Συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο, έτσι ώστε να φτάσει η Περιστέρα μας εκεί όπου της αξίζει...!!!

Για την εθελοντική ομάδα

Ο πρόεδρος της κοινότητας 
Δημήτρης Ντισλής










Δείτε περισσότερες σχετικές φωτογραφίες στον σύνδεσμο που ακολουθεί:  https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3731301243582197&id=761942387184779